DICTAMEN EN 25 DIES

Enel i Acciona notifiquen oficialment la seva opa sobre Endesa a la Comissió Europea

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / MADRID

Enel i Acciona han notificat de forma oficial la seva oferta pública d'adquisició (OPA) per Endesa a la Comissió Europea, que haurà de verificar si l'operació té algun efecte negatiu sobre la competència a la Unió, segons han informat fonts oficials del grup constructor i de serveis.

A partir d'ara, la Comissió Europea té un termini de 25 dies hàbils per emetre un dictamen sobre l'operació, encara que aquest període podria dilatar-se si l'Executiu comunitari decideix demanar informació addicional a les empreses.

No obstant, fonts coneixedores de l'operació consideren que, en principi i a la vista de l'escàs solapament entre les companyies, la Comissió Europea podria aprovar l'operació en fase 1, és a dir, en un mes des de la seva recepció.

Eliminar obstacles

Notícies relacionades

No es preveu que els problemes de competència que puguin sorgir siguin significatius, ja que la venda d'actius d'Endesa a E.ON per 10.000 milions d'euros per part d'Enel i Acciona eliminarà bona part dels obstacles en aquest àmbit.

El grup italià i el presidit per José Manuel Entrecanales entenen que l'operació té dimensió comunitària, i a mitjans de mes ja van remetre a l'oficina de la comissària de Competència, Neelie Kroes, un esborrany de notificació en què descrivien l'adquisició.

Temes:

Acciona