RECONVERSIÓ INDUSTRIAL

Zapatero es reunirà dimarts amb els treballadors de Delphi a Sevilla i la Junta garanteix els llocs de treball

Els empleats de l'empresa en crisi han finalitzat la seva marxa reivindicativa de 119 quilòmetres

La multinacional nord-americana va anunciar el 22 de febrer passat el tancament de la factoria de Cadis

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SEVILLA

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es reunirà dimarts que ve a Sevilla, cap a les 10.00 hores, amb els representants dels treballadors de la factoria de Delphi a Puerto Real (Cadis), una decisió que ha comunicat el cap de l'Executiu andalús, Manuel Chaves, als treballadors d'aquesta empresa que s'han reunit amb ell aquest matí, després de finalitzar la seva marxa iniciada dilluns i recórrer 119 quilòmetres exigint una solució al tancament anunciat per la multinacional el 22 de febrer passat.

Notícies relacionades

Després d'una reunió d'una hora de durada a la Casa Rosa, seu de la Presidència de la Junta, el president del comitè d'empresa, Antonio Pina, acompanyat pels secretaris generals d'UGT-A, Manuel Pastrana, i CCOO-A, Francisco Carbonero, ha anunciat que "fruit" de la reunió mantinguda amb Chaves i amb els consellers d'Innovació i Ocupació, Francisco Vallejo i Antonio Fernández, es produiria aquesta cita amb Rodríguez Zapatero, en el marc del Congrés Ordinari de la Confederació Europea de Sindicats, que tindrà lloc des de dilluns al Palau d'Exposicions i Congressos sevillà.

A més, ha informat que el Govern andalús ha garantit que "cap treballador quedarà abandonat" i tots els empleats de Delphi tindran un lloc "digne i estable". En aquest sentit, la Junta està en negociacions amb diverses empreses, la identitat de les quals "no convé revelar". En concret, ha apuntat que ja està "pràcticament tancats" acords amb quatre empreses, mentre que a més es mantenen negociacions "amb quatre o cinc més".

Temes:

Delphi