CAMINADA DE SIS DIES

Treballadors de Delphi comencen una marxa a peu cap a Sevilla per exigir una solució al conflicte

1
Es llegeix en minuts
EFE / CADIS / SEVILLA

Uns 150 treballadors de Delphi de Puerto Real (Cadis) han començat una marxa a peu "per la dignitat" des de la factoria fins al palau de San Telmo de Sevilla, seu de la Presidència de la Junta d'Andalusia, per exigir una solució al conflicte després de gairebé tres mesos des que la multinacional va anunciar el tancament.

Els treballadors han sortit a les 9.30 del matí des de les instal·lacions de la factoria de Puerto Real. En total, recorreran 119 quilòmetres que realitzaran en sis jornades, amb la qual cosa preveuen finalitzar dissabte que ve, segons ha explicat el president del comitè d'empresa de la factoria, Antonio Pina.

Els obrers han culminat la primera etapa a Jerez, després de recórrer 25 quilòmetres. Han estat rebuts per l'alcaldessa, Pilar Sánchez (PSOE), i per representants de la resta de partits. Pina ha advertit que "ni la calor ni el camí" faran efecte en la moral dels treballadors i ha valorat el suport mostrat per molts ciutadans al llarg de la marxa.

El president del comitè d'empresa ha explicat que divendres passat el conseller d'Innovació, Ciència i Empresa, Francisco Vallejo, li va comunicar que existeix un "compromís tancat" amb una empresa perquè s'instal·li en els terrenys propietat de la Junta prop de la factoria de Delphi a Puerto Real.

Nova empresa a la zona

Pina ha demanat a la Junta que reveli el nom de l'empresa que s'instal·laria en els terrenys prop de la factoria si aquesta finalment tanca i que aclareixi què passarà amb els treballadors fins que s'instal·li la futura empresa.

Notícies relacionades

Segons Pina, el conseller li ha assegurat que l'empresa que ha tancat un acord amb la Junta oferirà "1.600 llocs de treball i fins i tot més". Es calcula que el tancament de Delphi deixarà al carrer més de 1.600 treballadors de forma directa i unes 4.000 famílies de forma indirecta.

Per la seva part, el conseller de Presidència, Gaspar Zarrías, ha demanat als treballadors de Delphi que tinguin confiança en els governs d'Espanya i d'Andalusia perquè no es quedaran "tirats", i ha afegit que la factoria no se'n pot desentendre. Zarrías ha explicat a Almeria als periodistes que els treballadors compten amb tota la seva comprensió davant la incertesa del seu futur.

Temes:

Delphi