NOVES OPERACIONS EMPRESARIALS

Eroski i Permira, favorits en la licitació per Caprabo

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

El grup de distribució Eroski i el fons d'inversió Permira es perfilen com a favorits en la licitació per Caprabo, que es troba en la fase final de la seva venda per un preu que se situaria entre els 800 i els 1.000 milions d'euros.

Aquesta quantitat inclouria el deute del grup però en canvi deixaria al marge els diversos immobles que, la majoria, són propietat de les famílies fundadores i continuarien sota el seu control, cosa que també obliga a una negociació sobre els preus de lloguer que serà determinant en la quantia final.

En l'últim tram de la licitació per la compra de Caprabo, a més a més d'Eroski i Permira, també hi participen els grups Carrefour, Alcampo i El Árbol, que a finals del mes de maig ja han de presentar una oferta vinculant per intentar apropiar-se la companyia. Per la seva part, fonts de Caprabo han explicat que el preu serà determinant en la presa de decisió, però que el manteniment de la marca pròpia primarà molt en l'elecció, que es prendrà el mes de juny.

La famílies fundadores de Capabro (Carbó, Botet i Elías), accionistes juntament amb La Caixa, que en posseeix un 20%, han encarregat l'operació al banc d'inversió Morgan Stanley. Inicialment, entre 10 i 15 grups van presentar les seves propostes genèriques i, després de la primera selecció, ara queden cinc finalistes.

20% A CATALUNYA

Notícies relacionades

El grup basc Eroski vol créixer a Espanya i la compra compensaria la seva escassa implantació a Catalunya, on tan sols té cinc hipermercats, de manera que Caprabo, que té més d'un 20% de quota del mercat català, és una peça seductora. Eroski ja va adquirir aquest any sis hipermercats i un supermercat a Caprabo situats a la zona de València, que la companyia ha reconvertit en supermercats Eroski, ja que tota la seva xarxa treballa amb aquesta insígnia.

De la mateixa manera, Caprabo també va vendre aquest any 63 supermercats més a la cadena Consum situats al País Valencià, Múrcia, Castella-la Manxa i Andalusia, que amb l'anterior operació ha suposat uns ingressos d'uns 165 milions que fan preveure que tornarà a tenir beneficis aquest any, segons analistes del sector.