INTEGRACIÓ DE DOS GRUPS QUÍMICS

La Seda i Cepsa discrepen sobre el valor d'Interquisa

La petrolera tindrà el 17% del capital de la firma catalana la tardor que ve

2
Es llegeix en minuts
XAVIER SALVADOR / BARCELONA

L'empresa química catalana La Seda de Barcelona manté discrepàncies amb Cepsa sobre quina és la valoració financera adequada per tancar la integració d'Interquisa, filial de la petrolera. Les divergències sobre l'import de l'operació, que es realitzarà de forma exclusiva mitjançant un intercanvi de capital de les dues societats, endarreriran l'operació fins a la tardor que ve.

Aquestes van ser les explicacions que el president de la companyia, Rafael Español, va oferir en el transcurs de la reunió del consell d'administració de La Seda de Barcelona que va tenir lloc dimarts passat. En aquesta trobada també es va informar que la integració de la filial de Cepsa es realitzarà amb posterioritat al tancament de les negociacions que s'han obert amb el Govern portuguès per ampliar una factoria que el grup té pròxima a Lisboa (i amb idèntica especialitat que Interquisa). Amb aquesta estratègia, segons fonts del consell consultades per aquest diari, Español pretén pressionar Cepsa perquè rebaixi les seves pretensions a l'hora de fixar el valor de la filial, la factoria principal de la qual es troba al polígon petroquímic gadità de San Roque.

D'acord amb els primers càlculs de la petrolera, aportar Interquisa a La Seda (cosa que establiria la primera química espanyola) li donaria dret a un capital de prop del 20% en el nou grup resultant.

CASER ARRIBARÀ AL 5%

Notícies relacionades

El consell d'administració de La Seda, no obstant, considera que la participació accionarial de Cepsa, després d'integrar Interquisa, "no hauria de superar un percentatge del capital que oscil.li entre el 15% i el 17%", segons van dir a aquest diari diversos dels seus consellers. En la mateixa reunió de dimarts, a més d'aprovar una ampliació de capital de 440 milions d'euros amb la qual finançar diferents operacions del pla d'expansió, el consell va conèixer que l'asseguradora de les caixes d'estalvis Caser ha mostrat interès a adquirir una participació total del 5% de La Seda. Aquesta mateixa setmana, Caser ha comunicat que ja posseïa el 2% del capital del hòlding químic.

Español també va explicar als consellers que el president de la Generalitat, José Montilla, està al corrent de la marxa de les negociacions que es mantenen amb Cepsa, ja que ell s'ha encarregat de traslladar-li de manera personal els detalls del procés, si bé ho va fer una vegada aquest diari va divulgar l'existència de contactes.

Temes:

CEPSA Empreses