FESTA DEL PRIMER DE MAIG

Fidalgo i Méndez se solidaritzen amb els obrers de Delphi a Madrid

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

Els secretaris generals de CCOO i la UGT, José María Fidalgo i Cándido Méndez, han expressat la seva solidaritat i el seu suport als treballadors de Delphi i han fet una crida als ciutadans a participar massivament en les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim 27 de maig.

Durant els seus habituals discursos en la manifestació de l'1 de Maig de Madrid, que s'han vist una mica enterbolits per xiulets i consignes de joves comunistes, els dirigents sindicals han reclamat el manteniment dels llocs de treball a la fàbrica que aquesta multinacional dels EUA té a Cadis, així com un nou model productiu, amb més pes de la indústria i menys de la construcció i del sector serveis.

Fidalgo i Méndez han començat les seves intervencions d'aquest Dia del Treball, presidit pel lemaPer la igualtat. Ocupació de qualitat,dirigint paraules de suport als treballadors de Delphi, representats a la manifestació de Madrid a través d'una delegació de mig centenar de persones que vestien samarretes taronges amb la inscripcióDelphi no es tanca.

Decisió "immoral"

El líder de la UGT ha qualificat d'"immoral" la decisió de la firma nord-americana de prescindir de la planta gaditana de Puerto Real i ha demanat al Govern central i a la Junta d'Andalusia que es bolquin en aquests treballadors i mantinguin l'activitat productiva i els llocs de treball en una zona "molt castigada per l'atur".

En aquest sentit, Méndez ha demanat una política industrial per a Espanya i ha al·legat que les empreses, que disfruten d'un "enorme volum de beneficis", tenen "l'obligació moral i material" de realitzar inversions duradores, estables i que generin ocupació de qualitat, apostant pel capital tecnològic i formatiu. Així mateix, ha dit que el Govern ha d'implantar polítiques que afavoreixin aquestes inversions.

La cita electoral del 27-M

En la mateixa línia s'ha expressat el líder de CCOO, que ha afirmat que tots els treballadors s'estan manifestant per recolzar la plantilla gaditana de Delphi. "Estem tots a Cadis per combatre la fallida industrial de la Bahía, que des de fa anys pateix una sagnia de llocs de treball industrials que se supleixen amb la construcció i els serveis. Delphi no s'ha de tancar", ha proclamat Fidalgo.

Notícies relacionades

Els dos dirigents també han aprofitat la presència en la manifestació de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil per donar-los la "benvinguda" al moviment sindical i manifestar el seu desig que tant els guàrdies civils com els membres de l'Exèrcit puguin algun dia afiliar-se a les organitzacions sindicals.

Davant la presència de dirigents socialistes com Rafael Simancas i Pedro Zerolo, i de representants d'IU, com Inés Sabanés i Gaspar Llamazares, Fidalgo i Méndez també han assenyalat que les reivindicacions dels treballadors s'han de traslladar a les urnes, votant en les eleccions del 27-M .

Temes:

Delphi