DECLARACIÓ AL CONGRÉS

Zapatero: "El Govern no fallarà als treballadors de Delphi"

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID / CADIS

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que "no fallarà als treballadors de Delphi" i que ha ordenat a l'advocacia de l'Estat que es personi en el procés judicial obert per la suspensió de pagaments de l'empresa de Puerto Real, "perquè s'analitzi amb lupa la legalitat de la seva possible situació de fallida".

Zapatero ha dit al Congrés, en resposta a una pregunta del diputat d'IU Gaspar Llamazares sobre les mesures que portarà a terme el Govern, que "la prioritat del Govern i de la Junta d'Andalusia és exigir a Delphi que mantingui l'activitat productiva i que compleixi el pla industrial firmat el 2005".

"S'estan veient totes les alternatives i no s'hi estalviaran recursos ni esforços", ha afegit el president.

Llamazares ha instat Zapatero que "passi de les paraules als fets" perquè el "temps de les promeses s'ha acabat i més de 4.000 llocs de feina estan amenaçats".

Vaga general a la badia de Cadis

La vaga general contra el tancament convocada en 14 municipis de Cadis té un ampli seguiment, pròxim al 100%, segons els sindicats. La protesta té el suport al carrer dels ciutadans, com els gairebé 5.000 que s'han manifestat a Jerez de la Frontera i els 300 que s'han concentrat davant la Subdelegació del Govern a Cadis.

A Puerto Real, la CGT ha convocat una marxa fins a l'ajuntament a la qual han anat unes 400 persones, segons ha informat un portaveu d'aquest sindicat. Per UGT, el seguiment és "total" i ha destacat que fins i tot El Corte Inglés, "poc procliu al moviment sindical", també s'hi ha sumat. L'USO qualifica la vaga de "pacífica i majoritària".

Alguns ciutadans que no tenien coneixement de la vaga s'han sorprès al trobar bars i cafeteries tancats. Alguns locals han obert, amb una forta oposició dels piquets. Els turistes han mostrat el suport a la convocatòria en solidaritat amb els treballadors, encara que confessaven que era "empipador" que tot estigués tancat.

Manifestació a Sant Cugat

Notícies relacionades

Uns 400 treballadors de Delphi a Sant Cugat (Vallès Oriental) s'han manifestat avui al matí en solidaritat amb els seus companys de Puerto Real.

El lema de la pancarta que obria la mobilització deiaDelphi Sant Cugat amb els companys de Cadis, no al tancament de Puerto Real, i entre les consignes dels manifestants es podia sentir: "Això és terrorisme industrial".

Temes:

Delphi