L'evolució del sector aeri

Lufthansa i Iberia neguen que tinguin negociacions

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El president de l'aerolínia alemanya Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, i el de l'espanyola Iberia, Fernando Conte, van negar ahir l'existència de negociacions per a la compra de la companyia espanyola. En un congrés d'aviació que se celebra a Frankfurt, Conte, que també presideix l'Associació d'Aerolínies Europees (AEA), va assegurar que Iberia encaixaria bé en totes les grans companyies aèries d'Europa.

Conte va afirmar que Iberia és atractiva perquè és una empresa especialitzada amb una forta posició al mercat espanyol i llatinoamericà i va considerar que, després de les últimes pujades borsàries registrades, "no està actualment sobrevalorada".

Prèviament, el president de Lufthansa va dir que la compra d'Iberia al preu que s'ha especulat (4,2 títols per acció) és massa cara. "Saben que no podem finançar els preus que s'han especulat", va afegir.

Notícies relacionades

Mayrhuber va afegir després que Lufthansa està ben assessorada i sap que ha de reaccionar davant els canvis en el mercat aeri, si bé les decisions han de tenir sentit per a les dues parts.

El setmanari alemanyWirtschaftswocheva informar ahir que Lufthansa podria adquirir Iberia al llarg d'aquest mes d'abril. L'aerolínia alemanya va aconseguir el 2006 uns beneficis nets rècord de 803 milions d'euros, el 77,3% més que l'any anterior. Iberia va pujar ahir a la borsa un 3,01%, fins a 4,11 euros, mentre que Lufthansa va guanyar el 2,22%, fins a 22,61 euros.

Temes:

Lufthansa