A LA VENDA AQUESTA NIT

Una associació de consumidors augura problemes de compatibilitat de la Playstation 3 amb jocs antics

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

La Federació de Consumidors en Acció (Facua) ha denunciat que la PlayStation 3 (PS-3) que aquesta mitjanit sortirà al mercat a Europa, Àfrica, Pròxim Orient i Oceania tindrà més problemes de compatibilitat amb jocs antics que el model venut al Japó, els Estats Units i el Canadà per l'estratègia d'abaratiment de costos de producció adoptada per Sony.

Facua assenyala en un comunicat que, tot i que és més barat fabricar la PS-3 per a la zona PAL (territori on s'usa aquest sistema de codificació per a la transmissió de senyals de televisió analògica, que inclou Europa), el seu preu mitjà a Espanya serà de 599 euros, un 33% per sobre dels 450,51 euros (599 dòlars) fixats als EUA (on, en lloc del PAL, s'usa el sistema NTSC, igual que al Canadà i el Japó).

L'associació de consumidors assegura que Sony tracta els usuaris del mercat PAL com a clients de segona categoria, i que ni tan sols els oferirà la possibilitat de comprar la versió menys cara de la consola, amb 20 Gb de disc dur en lloc de 60 Gb, que sí que s'ofereix als EUA per 375,15 euros (499 dòlars).

Problemes després del llançament a Estats Units, Canadà i Japó

Notícies relacionades

Segons explica la nota, la PS-3 del mercat PAL no inclourà el microprocessador que ofereix funcions gràfiques i de processament de dades per als jocs de la PS-2, sinó que serà substituït per un software emulador.

Això, afegeix el comunicat, farà que la consola tingui més problemes de retrocompatibilitat que el model venut als EUA, el Japó i el Canadà, on després del seu llançament es va detectar que molts jocs antics no es podien reproduir, el seu so fallava i les imatges es congelaven. La companyia ha intentat reduir aquests problemes oferint actualitzacions de programes des de la seva web.

Temes:

PlayStation