L'activitat del sector aeri

Easyjet manté el dret laboral britànic a París

La companyia pagarà les cotitzacions socials als seus empleats gals

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / PARÍS

La companyia britànica de baix cost Easyjet, inculpada a França per treball irregular i obstrucció als òrgans de representació del personal, proposarà pagar les cotitzacions franceses corresponents als seus empleats amb base en aquest país. Però Easyjet no renunciarà als contractes de treball britànics que regeixen per als seus assalariats a França.

Segons va informar ahir elJournal du Dimanche,el responsable d'Easyjet, Andy Harrison, va presentar aquesta fórmula de compromís divendres als 170 assalariats de la seva base d'operacions a l'aeroport parisenc d'Orly. Amb aquesta decisió, l'aerolínia es desmarca de la seva rival irlandesa Ryanair. Totes dues han recorregut davant la justícia el decret francès que els obliga a aplicar el dret laboral francès als seus empleats radicats a França.

El mes passat, el Consell d'Estat va rebutjar la demanda d'Easyjet, cursada pel procediment d'urgència, de suspendre aquest decret.

La decisió de la companyia d'abonar a França les cotitzacions socials dels empleats radicats en aquest país no és del tot desinteressada, assenyala el dominical. Easyjet té la intenció d'ampliar les operacions en aquest país, on els vols de baix cost representen només un 16% del trànsit, i aspira a augmentar el nombre de passatgers a França fins a arribar als sis milions.

Notícies relacionades

MADRID-EDIMBURG

La companyia de baix cost va inaugurar ahir la ruta que enllaçarà les ciutats de Madrid i Edimburg. La companyia de baix cost va recordar que Edimburg és, després de Londres, la segona ciutat més visitada del Regne Unit pels ciutadans espanyols, malgrat que "fins ara no hi havia una connexió aèria directa".

Temes:

Easyjet