SUSPESA LA COTITZACIÓ

Els principals accionistes de Metrovacesa acorden la separació de l'empresa en dues entitats

Rivero i Soler es convertiran en accionistes de referència de Gecina, i la família Sanahuja controlarà l'empresa matriu

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / MADRID

El president de Metrovacesa, Joaquín Rivero, l'empresari i també accionista Juan Bautista Soler i els Sanahuja han acordat la separació empresarial i societària de la immobiliària en dues entitats, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La CNMV ha decidit suspendre cautelarment la negociació de Metrovacesa abans de l'obertura de la borsa. L'aixecament de la suspensió es portarà a terme quan l'organisme recopili prou dades sobre les informacions aparegudes a la premsa relatives al fet que el president de la companyia, Joaquín Rivero, i la família Sanahuja han arribat a un acord per repartir-se l'empresa.

Partició

Metrovacesa mantindrà els negocis immobiliaris centrats a Espanya, però també serà propietària d'un patrimoni de lloguer a França (part de l'actual patrimoni de Gecina). La família Sanahuja incrementarà encara més la seva posició actual de referència de Metrovacesa, on controla actualment un 39,6% del capital.

Per un altre costat, la segona entitat, Gecina, es quedarà amb els negocis immobiliaris centrats a França, i els seus accionistes tamné ho seran d'una nova societat espanyola, propietària de diversos actius d'oficines de lloguer a Espanya (part de l'actual patrimoni de Metrovacesa). Rivero i Soler es convertiran en accionistes de referència d'aquesta segona societat.

Els acords contemplen una sèrie d'operacions corporatives per aconseguir el desdoblament i la separació efectiva de les dues societats i els seus actius que en el futur seran completament independents.

Tracte igualitari als accionistes

Aquestes operacions garantiran que els accionistes minoritaris de Metrovacesa puguin optar per participar, en el futur, en una, en l'altra o en les dues societats. Així mateix, garantiran el tracte igualitari als actuals accionistes minoritaris de Gecina.

Notícies relacionades

D'aquesta forma, els accionistes de referència, enfrontats des del febrer del 2006, resolen les seves diferències pel control de la companyia.

El procés d'ofertes competidores sobre les accions de Metrovacesa durant l'any 2006 va conduir, segons la immobiliària, a una situació accionarial que ha produït en l'òrgan de govern de la societat discrepàncies derivades de diferents concepcions sobre el model de desenvolupament social, defensades des de posicions accionarials de referència molt significatives.