RESOLUCIÓ JUDICIAL

França obliga Easyjet a ajustar-se al dret del país

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / PARÍS

El Consell d'Estat francès va rebutjar la demanda de la companyia aèria britànica de baix cost Easyjet, per la qual aquesta demanava la suspensió en procediment d'urgència d'un decret que sotmet al dret laboral francès els seus treballadors que operen des de l'aeroport parisenc d'Orly. L'aerolínia britànica manté un centenar d'empleats a França contractats d'acord amb la legislació britànica.

El Consell d'Estat estima que no hi ha cap raó per la qual s'hagi de suspendre el decret pel procediment d'urgència, tal com havia demanat la companyia aèria. En el dictamen del Consell s'especifica que Easyjet no va presentar cap argument que fes "dubtar sobre la legalitat del decret". No obstant, no serà fins d'aquí a dos o tres mesos quan es farà públic l'examen sobre el fons de la qüestió plantejada.

Notícies relacionades

La companyia britànica va interposar una demanda després que a mitjans del mes de desembre passat, un tribunal de Créteil, al sud de París, l'acusés de contractar de manera irregular treballadors, després de fer un control sorpresa. Easyjet té uns 130 empleats treballant en terres franceses amb contracte britànic i, segons la llei gal.la, el dret laboral francès s'aplica quan la base d'operacions o "el centre de l'activitat professional de l'assalariat" es troba a França.

Els advocats de la companyia han contestat sobre la noció de base d'operacions i al.leguen que els treballadors depenen en realitat de la seu a les illes. No és aquest l'únic litigi que afecta una companyia britànica a França. Ryanair va interposar un recurs el 26 de desembre i ha denunciat França davant de la Comissió Europea.

Temes:

Easyjet