Les accions pugen un 18,75%

La immobiliària de l'expresident del Reial Madrid Fernando Martín llança una opa sobre Fadesa

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

L'empresari Fernando Martín, propietari del Grupo Martinsa, ha decidit llançar una oferta pública d'adquisició (opa) sobre el 100% de la immobiliària Fadesa després d'arribar a un acord amistós amb el seu president, Manuel Jové, propietari del 54% de la societat gallega.

L'oferta ha estat feta a un preu de 35,70 euros, fet que suposa una prima del 21% sobre el tancament del valor ahir, que ja es va disparar un 10%. Les accions han pujat avui un 18,75% i han tancat a 35,09 euros.

Informació privilegiada

Les accions de Fadesa van pujar ahir un 10,63%, el seu màxim avanç en una sessió, a l'empara dels rumors sobre moviments corporatius entorn al valor, si bé aquestes operacions van ser desmentides per fonts de la companyia.

Notícies relacionades

Sobre això, el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Manuel Conthe, ha assenyalat avui que creu, "a posteriori", que hi ha indicis que el repunt experimentat ahir per Fadesa va ser per la filtració d'informació privilegiada, que no va provenir de la immobiliària gallega.

Conthe --a preguntes dels periodistes-- ha dit que ahir, al veure el repunt de Fadesa, la CNMV va fer "com sempre investigacions, vam parlar amb la companyia i no en sabia absolutament res". Per això, ha assenyalat que fins que no s'ha conegut l'operació aquest matí la CNMV no ha suspès el valor.