BATALLA PEL CONTROL D'UNA IMMOBILIÀRIA

Els Sanahuja ara ofereixen un pacte a Metrovacesa

L'acció tanca a la baixa el mateix dia que acaba el termini de les dues opes

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La família Sanahuja, propietària de la constructora Sacresa i primer accionista de Metrovacesa, va modificar ahir el seu discurs i es va mostrar disposada a treballar amb tots els accionistes de la immobiliària espanyola per crear valor en l'empresa. En l'última jornada hàbil perquè els accionistes poguessin assistir a l'opa presentada pel grup català i a la contraopa del president de la immobiliària, Joaquín Rivero, i l'empresari valencià Juan Bautista Soler, els directius de Sacresa van apostar pel diàleg, al marge del resultat final de les opes.

Al tancar aquesta edició, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) no havia fet públic el resultat final de les dues operacions, que tenien fins ahir a la mitjanit per acceptar peticions. Fins dimarts a la nit, l'oferta de Rivero sobre el 26% del capital i a 80 euros per acció, anava clarament per davant de la de Sacresa, a 78,10 euros i sobre el 20% del capital. La primera registrava una acollida del 8,84%, i la segona, del 3,78%.

PER SOTA DEL RÈCORD

L'acció de Metrovacesa va tancar ahir en el mercat amb una caiguda del 0,64%, fins als 77,80 euros, per sota del preu de l'oferta de Sacresa. El valor havia arribat al seu rècord històric dimarts, quan va arribar als 78,30 euros, és a dir 20 cèntims per sobre de l'opa més barata de les dues en competició.

Tot apunta que no s'arribarà al 100% d'acceptació de les dues ofertes. En primer lloc perquè les caixes d'estalvis han decidit mantenir un 10% del 13% que tenien, i vendre només aquest 3% a l'oferta de Rivero. A més, les entitats d'estalvi van fer pública una explicació en què apostaven per mantenir-se en l'empresa per la seva confiança en uns bons resultats futurs, un argument que poden seguir molts altres petits accionistes.

Notícies relacionades

A la vista de per on poden anar els resultats definitius, el director general de Cresa (la companyia patrimonial a través de la qual els Sanahuja han llançat l'opa), Jesús García de Ponga, va declarar ahir que a partir d'ara la seva empresa treballarà "per establir nexes d'unió" amb la resta dels accionistes "en tot el que suposi crear valor per a la companyia". També va garantir que Sacresa mantindrà la seva estratègia a Metrovacesa, al marge de l'acceptació que reculli la seva oferta.

El directiu no es va pronunciar, en declaracions a Europa Press, sobre la possibilitat que la família torni a intentar prendre posicions en la immobiliària una vegada s'acabi el període de sis mesos posteriors a una opa.