Les cares del nou Museu del Disseny de Barcelona

Els dissenyadors America Sánchez, Miriam Ponsa, André Ricard, David Torrents i Ana Mir i la directora, Pilar Vélez, presenten la instal·lació, que s'obre el 14 de desembre

Pau Arenós ens presenta els continguts de Dominical / CARLA FAJARDO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Barcelona estrena el 14 de desembre el nou Museu del Disseny, a la plaça de les Glòries, que acollirà 70.000 peces que expliquen el passat i el present d'aquesta disciplina artística. 'Dominical' ha parlat amb la seva directora, Pilar Vélez, i amb cinc dels dissenyadors més destacats (André Ricard, Miriam Ponsa, America Sánchez Ana Mir, David Torrents) que mostraran la seva obra al recinte perquè ens expliquin què hi aporten i què n'esperen. Tots ells, a més, posen al nou espai amb les seves creacions més icòniques.

Si el disseny ocupa la portada de la revista, el cine ocupa l'entrevista més destacada. La protagonitza l'actor Bill Murray, un referent de la comèdia i del cine independent que pot rodar només el que li ve de gust. L'últim en què ha treballat és 'St. Vincent', que s'estrena aquest divendres. Un altre gran nom del cine es cola a les pàgines de 'Dominical': Liv Ullman. La que va ser musa d'Ingmar Bergman presenta la seva última pel·lícula, en què s'ha situat darrere de la càmera: 'La señoria Julia', una adaptació del mítica títol de Strindberg protagonitzada per Jessica Chastain.

Notícies relacionades

Per al que vulguin viatjar, dues propostes: Irlanda vista per l'escriptor Use Lahoz, o una de més exòtica i llunyana, la Lluna retratada a través d'un espectacular gràfic que mostra la ferralla que els humans hi hem deixat en les diverses missions que hi ha hagut des del 1972. En total, 170.000 quilos de residus metàl·lics, l'equivalent a 1.000 cotxes.

I per acabar, 'Dominical' li llegeix la mà a Juan Carlos Ortega, humorista i escriptor que comparteix escenari amb Xavier Sardà en l'obra 'El montaje'.