«La festa d'Irlanda omplirà Numància amb la Diagonal»

Norma Cano, al pub Kitty’s, promotor de la festa de Sant Patrici.

Norma Cano, al pub Kitty’s, promotor de la festa de Sant Patrici. / CÉSAR CID

1
Es llegeix en minuts
BEATRIZ PÉREZ / BARCELONA

Norma Cano Cortés (Barcelona, 1973), directora artística i cantant, és la portaveu de la festa de Sant Patrici a Barcelona que se celebra demà al carrer de Numància amb Diagonal. La festa, impulsada pel pub Kitty's (Nau Santa Maria, 5-7), atrau centenars de persones.

-És el patró d'Irlanda.

-Sí, i de tots els immigrants irlandesos, siguin on siguin. El dia de Sant Patrici (avui ,17 de març, encara que ho celebren demà dissabte) és la festa més universalment celebrada, la que aplega el nombre d'immigrants més elevat. Irlanda és un país amb una història d'emigració important, així que aquest dia és una ocasió per connectar amb les arrels, recordar-les i connectar amb l'origen.

-¿Com va arribar la festa a les Corts?

-Fa 11 anys i gràcies al pub Kitty's. Primer era una festa més senzilla, però després s'hi van anar implicant els veïns, el districte… El pub va acabar per convertir el dia en una celebració en què també participen ciutadans catalans.

-La celebren a l'aire lliure.

SEnDSí, al carrer de Numància cantonada amb la Diagonal, que s'omple de gent, d'11.00 a 14.30 hores i de 15.30 a 17.30 h. La festa té un caràcter familiar i està oberta a tothom. Hi ha tallers de rebosteria celta i maquillatge, rugbi, un càtering on se servirà stew [estofat irlandès], xocolatada, contacontes, música, tallers de ball, una desfilada de gaiters…

-¿És nombrosa la comunitat urbana irlandesa?

Sí, i participativa. La festa de Sant Patrici sol congregar entre 3.000 i 4.000 persones. I la gent que ve està vinculada tant a Catalunya com a Irlanda.

-¿I a les Corts?

-A les Corts no és que hi hagi una gran comunitat irlandesa. Tot això ha sigut per impuls del Kitty's, que s'ha mostrat disposat a cedir el seu espai. També el districte està sempre receptiu.

-Irlanda sempre cau bé aquí.

-Hi ha molta connexió entre la cultura celta i la catalana, són molt afins, i això fa que que cada activitat que organitzem tingui molt de ressò. Sobretot per Sant Patrici.

Notícies relacionades

-Vostè forma part de la companyia de ball irlandès Delorgan.

SEnDSí, jo canto i soc la directora artística. Delorgan —que significa l'empremta, en gaèlic— va ser creada per un ballarí, Fletcher Anderson, el 2008. Des del principi, estem vinculats a la festa, però aquest any més perquè l'organitzem.

Temes:

Festes Irlanda