LA RECEPTA

Marron glacé

Marron glacé_MEDIA_1

Marron glacé_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Sandra Costa és la propietària de L'Hortet de la Sandra, al mercat del Poblenou (plaça de la Unió, 25). Les castanyes confitades, o marron glacé, són una exquisida delikatessen que pot arribar a costar 80 euros el quilo. El procés de confitura és llarg i requereix molt temps, però val la pena intentar-ho a casa. Amb una mica de paciència podreu sorprendre els convidats aquest Nadal.

INGREDIENTS

Castanyes

Sucre

Aigua

Beina de vainilla

PREPARACIÓ

Notícies relacionades

Bullim aigua amb sal en una olla gran. Fem un tall circular a la closca de les castanyes. Les bullim cinc minuts, les retirem i les assequem. Les hem de pelar amb compte per no trencar-les i mullar-les amb aigua freda. A la mateixa olla, les col·loquem i les cobrim amb aigua freda. Sense que l'aigua arribi a bullir, les deixem mitja hora a foc mitjà. En una altra olla hi posem un litre d'aigua, un quilo de sucre i la beina de vainilla oberta i ho fem bullir cinc minuts. Escorrem les castanyes i, amb l'ajuda d'un colador, les submergim al xarop de sucre. Les deixem coure 10 minuts a foc lent. Les retirem del foc i les refredem al xarop un dia. Tornem a bullir el xarop i repetim l'operació dos dies més.

PRESENTACIÓ

És important que les castanyes no es trenquin. Si passa, fem salsa de castanyes. Els marron glacé se serveixen amb els torrons, polvorons i altres dolços.