LA RECEPTA

Filet Wellington

Filet  Wellington_MEDIA_1

Filet Wellington_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Carmen Vizuete treballa a la parada Carnes Jordán, al mercat de La Llibertat (plaça de la Llibertat, 27). El filet Wellington és una recepta anglosaxona i es caracteritza per estar envoltat de pasta fullada. Hi ha diverses històries de l'origen de la recepta, però molts diuen que el seu nom ve del primer Duc de Wellington, conegut per guanyar la batalla de Waterloo contra Napoleó.

INGREDIENTS

Un filet de vedella

Làmina de pasta fullada

Xampinyons

Ceba

Pernil serrà

Paté

Ou

Oli

Sal i pebre

PREPARACIÓ

Notícies relacionades

Traieu el greix al filet i salpebreu-lo. Lamineu els xampinyons i la ceba i salteu-los. Estireu la làmina de pasta fullada i unteu-la amb el paté. Repartiu-hi els xampinyons i la ceba per sobre i els talls de pernil serrà. Encengueu el forn a 180 graus perquè es vagi escalfant. Col·loqueu el filet a sobre dels ingredients i doblegueu la pasta fullada cobrint la peça de carn. Segelleu les vores perquè no s'obri i envernisseu la peça amb ou batut. Fornegeu-ho durant 40 minuts.

PRESENTACIÓ

Talleu la peça de pasta fullada a l'ample, en rodanxes. Serviu-ho acompanyat d'alguna salsa i patates al forn.