LA RECEPTA
Sopa de ceba
Sopa de ceba_MEDIA_1
Adolfo Cano treballa a la parada Júlia Fruites i Verdures al mercat de Sants (Carrer de Sant Jordi, 6). Soupe à l'ognion, o sopa de ceba, és una de les receptes més conegudes de la gastronomia francesa. És un plat d'època medieval elaborat amb ingredients senzills.
INGREDIENTS
6 cebes dolces
Mantega
Pa
2 litres de brou de carn
Formatge ratllat
Farina
Oli
Sal i pebre
PREPARACIÓ
Es fa fondre la mantega en una olla amb oli. Es pelen i es tallen les cebes en juliana i s'afegeixen a l'olla. Se salpebren. S'escalden fins que estiguin toves però sense que arribin a estar daurades. S'hi afegeixen dues cullerades de farina per espessir-ho. Es remena i s'hi afegeix el brou de carn. Es deixa que bulli i es deixa a foc mitjà durant 20 minuts més. Es va remenant perquè no s'enganxin les cebes a l'olla. Es torra el pa, es trosseja i s'afegeix a l'olla.
Notícies relacionadesPRESENTACIÓ
Es preescalfa el forn a 220 graus. Se serveix la sopa en un bol individual i s'hi afegeix el formatge ratllat per sobre. Es gratina la sopa durant cinc minuts. Si es vol, s'hi pot afegir un ou abans de posar-la al forn. Es pot acompanyar d'un bon vi negre. Si no tenim cebes dolces, s'hi pot afegir una cullerada petita de sucre a mesura que les anem ficant a l'olla.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Salaris Aquest és el sou d’un militar a Espanya
- Neteja ¿Per què la gent està tirant sal pel lavabo a la nit?: el truc que evita moltes malalties
- Una cullerada de mel al dia: així canviarà el teu cos si la prens
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya