LA RECEPTA

Sopa de ceba

Sopa de ceba_MEDIA_1

Sopa de ceba_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Adolfo Cano treballa a la parada Júlia Fruites i Verdures al mercat de Sants (Carrer de Sant Jordi, 6). Soupe à l'ognion, o sopa de ceba, és una de les receptes més conegudes de la gastronomia francesa. És un plat d'època medieval elaborat amb ingredients senzills.

INGREDIENTS

6 cebes dolces

Mantega

Pa

2 litres de brou de carn

Formatge ratllat

Farina

Oli

Sal i pebre

PREPARACIÓ

Es fa fondre la mantega en una olla amb oli. Es pelen i es tallen les cebes en juliana i s'afegeixen a l'olla. Se salpebren. S'escalden fins que estiguin toves però sense que arribin a estar daurades. S'hi afegeixen dues cullerades de farina per espessir-ho. Es remena i s'hi afegeix el brou de carn. Es deixa que bulli i es deixa a foc mitjà durant 20 minuts més. Es va remenant perquè no s'enganxin les cebes a l'olla. Es torra el pa, es trosseja i s'afegeix a l'olla.

Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

Es preescalfa el forn a 220 graus. Se serveix la sopa en un bol individual i s'hi afegeix el formatge ratllat per sobre. Es gratina la sopa durant cinc minuts. Si es vol, s'hi pot afegir un ou abans de posar-la al forn. Es pot acompanyar d'un bon vi negre. Si no tenim cebes dolces, s'hi pot afegir una cullerada petita de sucre a mesura que les anem ficant a l'olla.