LA RECEpTA de mercat

Llibrets de carbassó

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Montse Aliagas treballa a la parada Fruites i Verdures Hernando, al mercat de la Boqueria (Rambla, 91). L’ingredient principal de la seva recepta són els carbassons. Aliagas recomana menjar-los amb pell ja que aporten més vitamines. A més, és un aliment que cuida el sistema cardiovascular.

INGREDIENTS

Dos carbassons mitjans

Pernil dolç

Formatge

Oli d’oliva

Farina

Ous

Sal 

Tomàquets

PREPARACIÓ

Rentem els carbassons i els tallem en dues parts. Els fem talls longitudinals sense arribar al final perquè quedin com llibres petits. Tallem el formatge en tires de la mateixa ampada que els carbassons i emboliquem cada tall amb un de pernil, per evitar que aquest vessi quan es desfaci. En fiquem un a cada tall del carbassó. Arrebossem els carbassons amb farina i ou batut. Els fregim en una paella amb abundant oli calent.

PRESENTACIÓ

Notícies relacionades

Els carbassons es poden servir acompanyats d’uns tomàquets a la planxa. Es pot fer una versió de la recepta més sana fornejant els carbassons durant 30 minuts a 180 graus, sense arrebossar-los prèviament. Si es desitja, es pot fer el mateix plat també amb albergínies