LA RECEPTA
Carpaccio de gambes
Lluís Barrera és el propietari de la parada de peix Peixos Barrera, al mercat de l’Abaceria Central (Travessera de Gràcia, 186). Proposa una recepta molt fàcil i ràpida de preparar: el carpaccio de gambes o llagostins. És important que les gambes siguin de bona qualitat. A més, la recepta és molt versàtil, ja que accepta variacions de salses i afegits.
INGREDIENTS
Gambes
Cibulet
All
Suc d’una llimona
Pebre blanc
Sal i oli d’oliva
PREPARACIÓ
Notícies relacionadesPelem les gambes crues i en separem el cap de la cua. Amb l’ajuda d’una bossa o paper transparent, les emboliquem una per una i hi fem pressió a sobre per aixafar-les. Quan estiguin totes planes, les posem al congelador durant cinc minuts aproximadament. Així estaran fredes i dures a l’hora de servir-les. Piquem el cibulet i el reservem.
PRESENTACIÓ
Col·loquem les gambes en una safata. Hi afegim el cibulet per sobre i l’all picat. Mullem les gambes amb una mica de suc de llimona i pebre blanc en gra. Rectifiquem de sal i oli. Les podem acompanyar amb unes torrades de pa. Les porcions per cap són cinc gambes. Amb les restes de les gambes, cap i pell, es pot fer una sopa de peix.
- Seguretat Social Espanya haurà d’ajustar les pensions en 12.000 milions
- De narcopisos a narcocases de luxe
- Combatre la desmotivació acadèmica Els docents prioritzen l’«estratègia» a l’«esforç» a la hora d’estudiar
- FACTURES Esplugues estudia prendre accions legals contra el president del PP
- INVESTIGACIÓ Un regidor del PP a Esplugues va colar com a despeses del partit factures pròpies
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Salaris ¿Quant guanya un inspector d’Hisenda a Espanya?
- CELEBRACIONS ¿Quan és el Dia de la Mare 2020? Dates de tots els països
- Seguretat Social Arriba el juny: bon mes per a aquests jubilats que cobraran 6.000 euros
- PROGRAMACIÓ Set noves produccions en la temporada del Liceu