LA RECEPTA

Carpaccio de gambes

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Lluís Barrera és el propietari de la parada de peix Peixos Barrera, al mercat de l’Abaceria Central (Travessera de Gràcia, 186). Proposa una recepta molt fàcil i ràpida de preparar: el carpaccio de gambes o llagostins. És important que les gambes siguin de bona qualitat. A més, la recepta és molt versàtil, ja que accepta variacions de salses i afegits. 

INGREDIENTS

Gambes

Cibulet

All

Suc d’una llimona

Pebre blanc

Sal i oli d’oliva 

PREPARACIÓ

Notícies relacionades

Pelem les gambes crues i en separem el cap de la cua. Amb l’ajuda d’una bossa o paper transparent, les emboliquem una per una i hi fem pressió a sobre per aixafar-les. Quan estiguin totes planes, les posem al congelador durant cinc minuts aproximadament. Així estaran fredes i dures a l’hora de servir-les. Piquem el cibulet i el reservem. 

PRESENTACIÓ

Col·loquem les gambes en una safata. Hi afegim el cibulet per sobre i l’all picat. Mullem les gambes amb una mica de suc de llimona i pebre blanc en gra. Rectifiquem de sal i oli. Les podem acompanyar amb unes torrades de pa. Les porcions per cap són cinc gambes. Amb les restes de les gambes, cap i pell, es pot fer una sopa de peix.