Anar al contingut

Districte 8, Nou Barris

Nou Barris i els seus veïns es bolquen en la festa major

Una trentena d'entitats ultimen els preparatius d'una celebració popular on la implicació veïnal és fonamental. Entre el 6 i el 15 de maig el districte s'omplirà de música i diversió

ALBA PEÑA
BARCELONA

La de Nou Barris és una festa de districte però, sobretot, dels seus veïns. Una celebració que no seria possible sense la implicació de totes les entitats que, any rere any, exposen la seva activitat davant els veïns i omplen d'il·lusió tots els participants. Música, tallers, el tradicional correfoc i aquest any, fins i tot, una trobada de motards.

«Un veí de Canyelles ens va proposar fer una trobada de motards i ha promès portar-ne entre 100 i 150», explica el cap de projectes de serveis a les persones del districte, José Calero. Ell és qui organitza el caòtic calendari d'una festa on tots tenen el seu espai. «Intentem que hi hagi un equilibri de participació entre les entitats del barri i els serveis que contractem fora, perquè hi ha coses que les entitats no poden assumir», explica. Una de les apostes fortes, iniciada l'any passat, és la fira modernista, que atrau centenars de veïns i que ha propiciat la incorporació en aquesta edició de noves activitats relacionades amb els jocs i els invents de principis de segle.

Però el més important és que aquesta festa és dels veïns; de tots i cada un dels que, des de fa mesos, preparen i assagen amb il·lusió la seva posada en escena.

CORAL CANTICÒRUM

Trobada de corals a

la seu del districte

Fa gairebé 30 anys que la Coral Canticòrum organitza una trobada en què quatre corals diferents es reuneixen per cantar un petit repertori. Des de fa 11 anys, a més, aquesta trobada té lloc en el marc de la festa major de Nou Barris. «Estem molt contents de participar en la festa major perquè ara ve molta més gent a veure'ns i, a més, és un reconeixement a la nostra tasca», explica orgullós el president i cofundador de la coral, Carles Mata. L'escenari de la trobada, al pati interior de l'emblemàtica seu del districte, no podria ser millor.

CAN CARRERAS-ASPROSEAT

Torneig de futbol a la pista del Montsant

L'apunt esportiu va a càrrec del centre ocupacional per a discapacitats psíquics Can Carreras-Asproseat. Els 56 usuaris d'aquest centre esperen amb il·lusió aquest torneig triangular de futbol on tots tenen una funció: «Després de les festes de Nadal ja pregunten per aquest dia, per a ells és molt important perquè és una de les poques vegades que són protagonistes d'un esdeveniment», explica la directora del centre, Txell Moreno.

Ja sigui com a jugadors, com a animadors o com a encarregats del material, tots ells formen part d'aquesta jornada, que aquest any tindrà lloc el dia 12 de maig, de 10 a 12.30 hores. «Cada dimarts entrenem, jo sempre sóc jugador i em fa molta il·lusió», explica Faustino L., un usuari del centre. Una de les seves companyes, Pilar G., sempre fa d'animadora: «Aquest any hem triat una cançó de Katy

Perry; m'agrada molt ballar i ja tenim tota la coreografia gairebé acabada».

MÚSICS PER LA PAU

Concerts per la integració social

Músics per la Pau organitza dos concerts: un amb els més grans, que formen l'Orquestra Iberoamericana de Catalunya i difonen música llatinoamericana i catalana, i l'orquestra dels petits, que porta el nom de Veus i música per a la integració. «Abans érem a Gràcia. Un dia vam actuar al centre cívic Les Basses, a Nou Barris, i pel que sembla a la regidora li va agradar molt», explica el president, Pablo González. D'això fa cinc anys i, des d'aleshores, el grup no ha parat de créixer: «Vam començar aquí amb 25 nens i ara en són 115. Ha despertat molt interès», afegeix González. De fet, tenen previst expandir-se pel districte i establir diferents locals d'assaig perquè ningú es quedi fora d'aquesta proposta integradora a través de la música.

GRUP DE FOC NOU BARRIS

Correfocs per a

totes les edats

Evidentment en aquesta festa no hi falta l'ingredient essencial: el foc, que arriba de la mà del Grup de Foc Nou Barris. Organitzen dos correfocs: l'infantil, que se celebrarà el 14 de maig a la tarda, i el d'adults, el mateix dia a la nit. «El grup es va formar el 1982 i participem en la festa major des de fa vuit anys», explica la cap de colla, Yolanda Martínez. Va ser el mateix grup el que va proposar participar en la festa i el districte no hi va tenir cap inconvenient, ben al contrari: «Aquest any, per primera vegada, també llançarem les tres fogonades d'inici de festa», afegeix Martínez.

PUNTES DE COIXÍ

La millor artesania,

a peu de carrer

Just davant de la seu del districte se celebra una reunió en què participen unes 300 puntaires, que delecten els vianants amb els seus mocadors, arracades i altres complements fets a mà. Fa 11 anys que aquest grup forma part de la festa a petició del mateix districte, i totes les participants demostren aquest dia els seus dots per fer puntes de coixí. «Totes fan una demostració de la tasca que estan fent, ja sigui un mocador o unes arracades, i és molt maco perquè la gent, des de fora, ho veu molt difícil, i elles estan encantades d'explicar-ho», diu la professora María José Martí.

0 Comentaris
cargando