Panrico avisa els treballadors de Santa Perpètua que no hi ha ningú "imprescindible"

L'empresa comunica que les altres plantes espanyoles han proveït de productes els clients catalans durant la vaga al Vallès

Protesta de treballadors de Panrico, davant la fàbrica de Santa Perpètua, dilluns.

Protesta de treballadors de Panrico, davant la fàbrica de Santa Perpètua, dilluns. / ACN

2
Es llegeix en minuts

Panrico ha avisat aquest diumenge als treballadors de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) que a la companyia tots són necessaris, però "cap és imprescindible", i ha recordat que les cinc plantes que hi ha a l'Espanya peninsular, les dues de les illes Canàries i les dues de Portugal, garanteixen el manteniment de l'activitat i del subministrament.

L'empresa ho ha afirmat en un comunicat aquest diumenge, en què ha fet balanç de la primera setmana de vaga a la planta de Santa Perpètua en protesta pels impagaments de la nòmina.

Fonts pròximes a la companyia han explicat que en aquests set dies les plantes de Paracuellos del Jarama (Madrid), Puente Genil (Còrdova), Valladolid i Saragossa han funcionat amb normalitat i que els clients han seguit trobant els productes de Panrico, malgrat no estar en funcionament la planta catalana.

Per això, ha assenyalat que "ningú ha d'assumir que uns quants puguin posar en risc el futur de la immensa majoria que treballa complint les seves obligacions".

La companyia ha assegurat que un terç dels treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua han sol·licitat "formalment i amb caràcter d'urgència" la celebració d'una assemblea per decidir si es continua la vaga, i ha precisat que les negociacions de la setmana que ve "són clau per progressar en el disseny d'un futur sostenible".

Els sindicats i la direcció de Panrico han fixat un calendari de reunions per abordar el pla de viabilitat presentat per l'empresa que començarà el dimecres 25 d'octubre amb un reunió entre les dues parts, seguida de trobades el divendres 25, i tres dies seguits de la setmana següent: el 28, 29 i 30 d'octubre.

ACOMIADAMENT DE 1.900 TREBALLADORS

Panrico va anunciar fa unes setmanes un pla de viabilitat en què es preveu l'acomiadament de més de 1.900 treballadors fins a l'any 2015.

Notícies relacionades

L'empresa va presentar als sindicats un pla que suposa la sortida, des d'ara fins al 2015, d'un total de 756 treballadors de la fàbrica, 483 tècnics en venda, 600 autònoms i 75 alts càrrecs: més de 1.900 treballadors de la plantilla de 4.000 que té l'empresa.

El Grup Panrico, amb seu a Esplugues de Llobregat (Barcelona), té fàbriques a Espanya --a Valladolid i Múrcia-- i Portugal, i des de fa més de 50 anys comercialitza pa i brioixeria amb marques com Pan Panrico, Donuts, Bollycao, Donettes, La Bella Easo i Qé!.