Pressupost municipal

El pressupost de Cornellà per al 2022 arriba als 97,8 milions d’euros, un 14% més que l’any anterior

El pressupost consolidat, l’incorporat a l’Institut Municipal de Radiodifusió i l’empresa municipal Procornellà, serà de 113 milions d’euros

El pressupost de Cornellà per al 2022 arriba als 97,8 milions d’euros, un 14% més que l’any anterior

Ayuntamiento de Cornellà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat) ha aprovat un pressupost de 97,8 milions d’euros per al 2022, una xifra que significa un increment del 14% respecte a l’exercici anterior. Pel que fa el pressupost consolidat, l’incorporat a l’Institut Municipal de Radiodifusió i l’empresa municipal Procornellà, serà de 113 milions d’euros.

Els comptes municipals d’aquest any es desenvoluparan amb el 63% de recursos propis i el 37% restant, amb el recolzament d’administracions supramunicipals.

Els pressupostos es van aprovar amb els vots favorables del PSC i En Comú-Movem Cornellà. Els grups d’ERC i Ciutadans va votar-hi en contra, i Podem es va abstenir.

«Pressupostos realistes»

L’ajuntament va defensar els nous pressupostos com uns «pressupostos realistes i de caràcter social que garanteixen tots els serveis públics existents i que suposaran l’impuls a nous projectes que prioritzen l’atenció a les persones i les polítiques socials i econòmiques per fer front a la pandèmia».

Els pressupostos del municipi per a aquest any suposen canvis en els serveis de neteja viària i recollida de residus, entraran en funcionament dues noves biblioteques i es remodelaran carrers.

Totes les partides s’incrementen un 9% de mitjana i els principals eixos són: manteniment de l’espai públic i política territorial (un 31% més que el 2021), acció social (un 16% més que el 2021), educació i cultura (s’incrementa en 33,6 punts), i seguretat (representa un 35% més que durant el 2021).

En l’àmbit de la seguretat s’estan millorant els recursos tècnics i la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana. El consistori destinarà 5.578.922 euros per a projectes socials, d’igualtat i de salut pública. D’aquesta manera s’ampliaran les subvencions i els programes de recolzament als col·lectius més vulnerables.

Les inversions augmenten un 158%

Les inversions arriben el 2022 a 7.751.648 euros, un 158% més respecte al 2021. Entre els projectes més significatius de caràcter urbanístic es troben la remodelació de l’avinguda República Argentina, la conversió en un vial de vianants del carrer Bonestar o la millora d’un tram de la carretera d’Esplugues, o l’avinguda dels FFCC.

També destaca la renovació de l’entrada del parc de Can Mercader i la instal·lació d’ascensors per millorar la connectivitat entre barris.

Taxes per a aquest 2022

S’ha proposat una redistribució de la càrrega tributària, segons criteris d’«equitat, de progressivitat i de sostenibilitat». En línies generals, al llarg del 2022 es portarà a terme una actualització de les taxes i impostos tenint en compte que l’increment general serà del 2,5%, per sota de la pujada anual de l’IPC.

Notícies relacionades

Les famílies amb ingressos més baixos podran continuar beneficiant-se de les mesures de bonificacions fiscals i també es continuarà aplicant la tarifació social en alguns serveis, les ajudes a emprenedors i altres bonificacions i subvencions per promoure l’impuls d’iniciatives empresarials i d’eficiència energètica.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO