Cultura

Nova exposició al Museu Palau Mercader de Cornellà sobre els estereotips de la masculinitat

La mostra es pot visitar de forma lliure cada diumenge de 10 a 14 h, fins al 27 de març

Nova exposició al Museu Palau Mercader de Cornellà sobre els estereotips de la masculinitat

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Palau Mercader de Cornellà (Baix Llobregat) ha inaugurat l’exposició ‘L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat’, que fa un recorregut per la nuesa masculina a través de les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

L’exposició es caracteritza per anar acompanyada d’un bon nombre d’activitats complementàries que abordaran aquesta temàtica des de diferents prismes i disciplines. La mostra es pot visitar de forma lliure cada diumenge de 10 a 14 h, fins al 27 de març, a les sales expositives de la planta baixa del Museu Palau Mercader.

Aquesta exposició pretén «despullar l’home, des d’un posicionament feminista, fugint de mites i idees que també l’han empresonat, qüestionant la visió binària del gènere i plantejant un concepte molt divers de les identitats».

Vol aconseguir «liberalitzar l’home de la noció tradicional de masculinitat» visualitzant cossos masculins dels fons dels museus en un recorregut per l’art català dels segles XIX i XX que pretenen evidenciar els arquetips que tradicionalment s’han associat a la masculinitat, intentar desmuntar-los i aconseguir «alliberar-nos» de les idees que «ens limiten».

Notícies relacionades

L’exposició està organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu Abelló de Mollet del Vallès.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO