Comerç de proximitat

Cornellà s’afegeix al ‘Comerç verd’ per fomentar el consum local i responsable

S’han identificat 53 comerços al municipi que han estat certificats amb el distintiu ‘Comerç verd’, de l’entitat Rezero

Cornellà s’afegeix al ‘Comerç verd’ per fomentar el consum local i responsable

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà s’ha afegit a la campanya ‘Comerç verd’ amb l’objectiu de fomentar el consum responsable, local i sense residus.

D’entrada, s’han identificat 53 comerços que han estat certificats amb el distintiu ‘Comerç verd’, de l’entitat Rezero, una iniciativa pensada per identificar i donar a conèixer aquells comerços de barri que tenen una venda de productes «respectuosa amb el medi ambient».

Els comerços han sigut certificats perquè compleixen una sèrie de criteris pel que fa el tipus de producte que ofereixen, promouen el consum de Km 0 i sense residus. Altres dels criteris que s’han tingut en compte són l’oferta de productes de proximitat, comerç just o ecològics i els que han reduït els envasos de plàstic.

Diferents tipus de comerços

Aquests comerços escollits són fleques, botigues d’alimentació, merceries, drogueries i botigues de de roba, entre d’altres. Alguns d’aquests comerços es troben ubicats als mercats municipals, on «tradicionalment» el consistori defensa que es poden fer un consum «sense residus i de proximitat».

Notícies relacionades

A altres del distintiu del ‘Comerç verd’, es poden localitzar on són els comerços s’han sumat al mapa del projecte on es troben tots els comerços de Catalunya que són dins d’aquest projecte.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO