DomusVI Sant Jordi

Un sindicat denuncia falta de personal «alarmant» en una residència de Cornellà

Si en circumstàncies normals en una planta amb 36 residents hi ha tres gerocultors, ara n’hi ha només un, clamen fonts sindicals

Un sindicat denuncia falta de personal «alarmant» en una residència de Cornellà
1
Es llegeix en minuts
ACN

El Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) ha denunciat que la situació de la Residència DomusVI Sant Jordi, ubicada a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), viu una situació «alarmant» de falta de personal i sobrecàrrega dels professionals del centre.

Segons ha explicat Tania Riera, secretària autonòmica del sindicat, han coincidit una falta de personal «endèmica» amb baixes sense cobrir i vacances. Això provoca que, si habitualment en un planta amb 36 residents hi ha tres gerocultors, ara n’hi hagi només un.

A més, Riera ha explicat que quan l’única infermera de la residència fa festa són els gerocultors els qui han d’administrar als residents la medicació i realitzar tasques pròpies de la infermera.

Denúncies davant Inspecció de Treball

Segons la web de DomusVI, la residència Sant Jordi disposa tant de places privades com de places concertades amb la Generalitat. En total, hi ha 136 places.

El sindicat ha denunciat en reiterades ocasions la situació davant Inspecció de Treball. Asseguren que els residents tenen tots un grau de dependència més o menys elevat i que el temps que tenen per atendre’ls no és l’adequat.

Notícies relacionades

Una «prova inequívoca de la gravetat» que es viu a la residència, apunten al comunicat, és el nivell de baixes i els continus moviments de plantilla.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments