Festa major

Cornellà promou iniciatives gastronòmiques per donar aire al sector durant les festes

Dotze establiments col·laboren en aquesta primera edició de la Tapa de Corpus, una iniciativa de l’ajuntament del municipi

Cornellà promou iniciatives gastronòmiques per donar aire al sector durant les festes

Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del dijous 3 de juny diversos bars i restaurants de Cornellà (Baix Llobregat) oferiranr la Tapa de Corpus, una nova iniciativa que «té l’objectiu de donar recolzament al sector de la restauració de la ciutat», i que promou l’Ajuntament de Cornellà.

Fins a dotze establiments col·laboren en aquesta primera edició de la Tapa de Corpus. Aquests bars i restaurants inclouran a la seva carta una tapa especial, que valdrà al voltant de tres euros. Es podrà demanar des del dia que comença la festa major, el dijous 3, i la mantindran en oferta almenys durant tot el juny. En aquest cas, no anirà associada al consum de cap beguda en concret.

La finalitat de la iniciativa és promoure l’activitat comercial i gastronòmica local, mentre es fomenta el consum als bars i restaurants, complint les mesures sanitàries establertes. Aquesta primera edició es planteja com un projecte pilot, encaminat que es pugui instaurar com un element més de les festes, i que cada any pugui ampliar l’oferta de participants.

Dolç de festa major

Una altra iniciativa gastronòmica d’aquesta festa major són els Cornelis. En una mirada al passat per trobar aspectes típics de la ciutat en època de Corpus, s’ha constatat l’existència d’uns dolços, uns carquinyolis, amb forma de banya, anomenats Cornelis, que preparaven a la pastisseria Molas.

L’Ajuntament de Cornellà va proposar a les pastisseries i fleques de la ciutat que si ho volien elaboressin els seus Cornelis i el posessin a la venda aquesta setmana de festa major. L’única condició és que tingués forma de banya.

Notícies relacionades

Les fleques que s’han apuntat al repte són La Baguette 97 (carrer de Cristòfor Llargués, 2), Quilo de pa (Doctor Joan Arús, 9), Fleca Pla (Mossèn Jacint Verdaguer, 27) i Fleca Gavarra (av. Salvador Allende, 37).

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Bars