Accident laboral

Cornellà demana accelerar la investigació sobre la mort de l’empleat de CIDAC

El consistori insta Inspecció de Treball perquè posi els recursos necessaris per aclarir què va passar i depurar responsabilitats

Cornellà demana accelerar la investigació sobre la mort de l’empleat de CIDAC
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat) ha lamentat aquest divendres la mort, el passat 30 d’abril, de l’empleat de 19 anys a l’empresa CIDAC. Dues setmanes després de la mort i després de les protestes i denúncies de diferents sindicats per la precarietat i les males condicions laborals d’aquesta empresa de Cornellà, el consistori ha fet una declaració institucional en la qual lamenta la mort «per causes, que caldrà aclarir, relacionades amb les condicions de protecció i seguretat del seu lloc de treball», dona el condol als familiars i demana que Inspecció de Treball «acceleri al màxim» la investigació del succés per aclarir què va passar i determinar responsabilitats.

Depurar responsabilitats

El text expressa la «preocupació per les possibles deficiències als mecanismes de seguretat i protecció del lloc de treball que van poder ser la causa d’aquest accident». Així mateix, demana a la Inspecció de Treball «que acceleri al màxim la investigació de l’accident, posant els mitjans i els recursos necessaris per aclarir els fets, determinar les responsabilitats que se’n puguin derivar i adoptar les mesures pertinents perquè no torni a passar».

En la declaració, l’Ajuntament insisteix que «una de les preocupacions d’aquest consistori des de fa molts anys ha sigut compartir amb altres entitats socials i econòmiques la lluita contra la precarietat laboral com a mesura preventiva, entre altres, per a la defensa de la seguretat en el lloc de treball, per evitar fets com aquests».

Concentracions de protesta

Diversos centenars de persones, convocades per familiars i amics del jove i sindicats, van tornar a manifestar-se ahir a Cornellà demanant «justícia» i denunciant que es tracta d’un «assassinat» en una protesta que va acabar davant de l’Ajuntament, al qual es va criticar per no haver-se pronunciat sobre el succés.

Notícies relacionades

Aquest diumenge a les 11 del matí, Baix Llobregat Combatiu ha convocat una nova concentració a la Plaça Catalunya de Cornellà.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO