Cornellà remarca el seu compromís amb el feminisme i les reivindicacions del dia de la dona treballadora

La ciutat commemora el 8 de març amb una programació plena d’activitats al llarg del mes, la majoria a través de les xarxes socials, amb la voluntat de continuar posant de manifest les desigualtats que viuen les dones

Cornellà remarca el seu compromís amb el feminisme i les reivindicacions del dia de la dona treballadora
2
Es llegeix en minuts

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, el Consell Municipal de les Dones i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, al costat de l’associacionisme i les entitats de dones, organitzen activitats reivindicatives. Aquest any 2021 la programació s’ha d’adaptar a les limitacions que imposa la Covid-19 pel que fa al tipus d’activitats i l’aforament restringit, en alguns casos.

L’any 2020, un dels actes que va ser necessari suspendre a l’inici del confinament va ser la celebració del 25 aniversari del Consell Municipal de la Dona. Aquesta gala se celebrarà finalment dijous, 25 de març del 2021, a l’Auditori de Cornellà, amb la participació de les entitats que formen part del Consell, el primer que es va formar a Catalunya i a Espanya, pioner en les reivindicacions feministes i en promoure, des del consens, polítiques d’igualtat de gènere. L’acte es dirigeix únicament als membres del Consell atesa la limitació d’aforament que estableixen les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19.

El ple municipal de l’Ajuntament de Cornellà va aprovar, la setmana passada, una moció subscrita per tots els grups municipals que remarquen el compromís de la ciutat amb el feminisme i les reivindicacions del Dia de la Dona Treballadora. El text aprovat fa una anàlisi extensa de la situació actual, emmarcada en la pandèmia de la Covid-19, que fins i tot ha fet augmentar la situació de desigualtat, lligada a la feminització de la pobresa i la vulnerabilitat.

Entre els acords, destaca demanar a la Generalitat que prioritzi els programes d’orientació, ocupació i formació aplicant polítiques feministes, així com l’adhesió al 4t Pla Transversal de Polítiques Feministes del Baix Llobregat.

A la programació vinculada a la commemoració del 8 de març a Cornellà, també cal destacar que el Castell de Cornellà acull fins al 14 de març l’exposició «Feminista havies de ser», que mostra com el masclisme embolica i condiciona la societat, i porta a la invisibilització de les dones per situar-les en un segon pla en molts àmbits.

Els i les joves implicats des dels serveis i recursos juvenils de la ciutat també fan una campanya participativa a les xarxes específica per donar a conèixer dones que han sigut referents en els seus àmbits, #ReferentsJoves8M.

Notícies relacionades

Altres activitats que es podran seguir en diversos formats són un cinefòrum sobre les dones i la política, una xerrada sobre la prostitució, un taller sobre la imatge de les dones a les xarxes i sessions sobre educació, autodefensa, videojocs... des dels canals virtuals de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Feminisme