Borrasca ‘Filomena’

El Baix Llobregat i l’Hospitalet es preparen davant l’onada de fred i neu

  • Els consistoris prenen precaucions i impulsen accions per evitar danys i ajudar els més vulnerables

  • La comarca, segons el Meteocat, es mantindrà durant el cap de setmana en risc moderat de nevades

  • La neu arriba a Catalunya i dissabte podrà arribar a cota zero

El Baix Llobregat i l’Hospitalet es preparen davant l’onada de fred i neu
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres la cota de neu baixarà a zero metres i es preveu que pugui nevar al terç sud de Catalunya, tot i que demà la previsió és que les nevades es generalitzin a tot el territori català amb nevades en qualsevol cota fins a mig matí, segons Protecció Civil.

Així, els municipis del Baix Llobregat es preparen davant la possible onada de neu i avisen la població d’«evitar la mobilitat» a les zones afectes per les nevades si no és «imprescindible».

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el dissabte 9 de gener la comarca del Baix Llobregat es mantindrà al llarg del dia en risc moderat (color taronja), amb fenòmens meteorològics inusuals i la possible afectació d’activitats habituals o serveis bàsics. «S’ha d’estar informat de les condicions meteorològiques i seguir els consells de les autoritats», assenyalen des d’Interior.

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat després de l’anunci del Servei Meteorològic de Catalunya ha posat en marxa treballs de prevenció als carrers del municipi. Des del dia 5 de gener i davant la prealerta del Pla NEUCAT, un cotxe municipal ha anat llançant sal pels carrers de la zona alta del municipi, més pròxims a Collserola, per evitar la congelació de l’asfalt; el consistori preveu mantenir aquesta acció durant tot el cap de setmana.

D’altra banda, l’Ajuntament de l’Hospitalet té preparat un equip de deu voluntaris i un dispositiu de quatre unitats, amb un vehicle equipat amb pala i escampador de sal, així com 5.000 quilos de sal emmagatzemada a les seves dependències. També s’ha activat el dispositiu extraordinari operació Fred per facilitar allotjament a persones sense sostre al centre residencial Los Alpes.

Accions socials

Accions socialsPer la seva banda, l’Ajuntament del Prat de Llobregat impulsa diferents accions socials per «protegir» les persones vulnerables davant l’onada de fred. El principal objectiu és localitzar les persones sense llar del Prat, oferir-los un allotjament al CUESB o, en cas de negativa, donar-los mantes per protegir-se del fred i consell d’autoprotecció.

Les actuacions estaran coordinades pels serveis socials de l’Ajuntament, el Servei Integral per a les Conductes Addictives (SPAI), el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona i la Policia Local del Prat.

L’Ajuntament de Gavà també avisa els veïns de la prealerta de neu, amb risc moderat dissabte dia 9 durant tot el dia i el consistori de Cornellà, que en el seu cas alerta de fortes ràfegues de vent al municipi, a partir del migdia al litoral i prelitoral català.

Notícies relacionades

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat a la ciutadania tenir el vehicle preparat per a la neu, amb cadenes, mantes, llanternes i telèfons mòbils amb bateria per si hi ha alguna emergència, i evitar la mobilitat, el dia després de l’inici del confinament perimetral, que durarà 10 dies.

Més  notícies de Gavà, Esplugues,Cornellà i l’Hospitalet  en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Temes:

Ajuntaments