MOCIÓ AL PLE MUNICIPAL

Cornellà demana al Govern més recursos econòmics per al món local

El consistori demana de «manera urgent» mecanismes compensatoris davant la pèrdua d'ingressos que estimen que arriba als dos milions d'euros

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, considera que es tracta d'«una reclamació objectiva» per «defensar els interessos» de la ciutat

corne2

corne2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) ha aprovat una moció demanant al Govern més recursos econòmics per al món local. També apunten que s’ha de solucionar el deute i els «retards» en les transferències que manté l’administració catalana amb els ajuntaments, segons el consistori de Cornellà.

L’administració local estima una pèrdua d’ingressos que, després de la suspensió de recaptació o moratòries, supera els dos milions d’euros. Davant aquesta situació, demanen al Govern mecanismes compensatoris «urgents» i recursos extraordinaris, com augmentar en 300 milions d’euros el Fons de Cooperació Local, així com crear un Fons de Rescat extraordinari per a la reconstrucció social i econòmica amb 500 milions d’euros.

Un exemple, segons l’Ajuntament de Cornellà, seran els Fons Europeus de Reconstrucció amb una incidència important en les ciutats, que demanen tenir en compte les «especificitats territorials» i tenir «un paper actiu» en la planificació dels projectes.

El text aprovat, dimecres passat en ple municipal, ha comptat amb el suport dels grups municipals del PSC, Ciutadans, Poemos, En Comú-Movem Cornellà i l’abstenció d’ERC.

«Reclamació objectiu»

«Reclamació objectiu»Per la seva part, l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha remarcat que la moció és un «posicionament de la ciutat davant el Govern», sense «matisos de color polític».

Notícies relacionades

«Es tracta d’una reclamació objectiva per defensar els interessos de Cornellà», va sentenciar Balmón davant el ple municipal durant la intervenció que presentava la moció que recull fins a 10 propostes.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments