COVID-19

Salut estén els cribratges massius a 13 municipis més de la zona Metropolitana Sud

La finalitat dels tests és frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària

Les proves seran a Sant Boi, Cornellà, Viladecans i Gavà, entre altres municipis del Baix Llobregat, Garraf i l'Alt Penedès

54379582 59

54379582 59

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament de Salut estendrà els cribratges massius amb test ràpids a la  regió Metropolitana Sud  i a partir d'aquesta setmana s'habilitaran punts per fer la prova de detecció a població asimptomàtica en tretze municipis més.

Així, els cribratges que ja s'han posat en marxa a l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Martorell també es portaran a terme en altres municipis de les comarques del Baix Llobregat, el Garraf i l'Alt Penedès. En concret,  dilluns 30  de novembre arrencaran els cribratges a  Sant Boi, Cornellà, Sant Feliu, el Prat, els Monjos, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

El dimarts 1 de desembre s'engegaran els cribratges a Sant Sadurní d'Anoia, Sant Andreu de la Barca, Pallejà i Gavà, mentre que el 2 de desembre començarà a Viladecans.

Població asimptomàtica de més de 16 anys

Els cribratges, que podrien estendre's a més municipis, estan dirigits a la  població asimptomàtica  de més de 16 anys i s'allargaran durant setmanes.

En els punts de cribratge es faran tests ràpids de detecció a la població asimptomàtica -les persones amb símptomes i els contactes d'un positiu han de seguir el procediment habitual- major de 16 anys, i  els resultats de la prova es donaran al moment, ja que s'obtenen al cap de 15 minuts.

Notícies relacionades

La conselleria ha animat la població a participar activament en aquestes proves per detectar el màxim d'asimptomàtics possible, que poden estar transmetent el virus sense saber-ho.

Més notícies de GavàSant BoiViladecansCornellà en l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA