MULTES A PATINETS I BICICLETES

Portar més d'una persona o circular sense casc, les infraccions de patinets i bicicletes més comunes a Cornellà

La Guàrdia Urbana de la ciutat ha interposat 216 denúncies a vehicles de mobilitat personal aquest any

L'incompliment de les ordenances de circulació per a aquest tipus de vehicles pot suposar multes de fins a 500 euros

undefined49359345 barcelona 07 08 2019 sociedad barcelona patinetes electricos190912190050

undefined49359345 barcelona 07 08 2019 sociedad barcelona patinetes electricos190912190050 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del dia 9 de gener fins al 2 de juliol, la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat ha interposat 216 denúncies per incomplir les normes de circulació a les quals estan sotmeses els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com el patinet i la bicicleta elèctrica.

De totes aquestes sancions, 42 han sigut per portar més d’una persona al vehicle, 42 més per circular sense casc i fins a 37 multes per conduir el patinet o la bicicleta per la vorera, segons l’estadística que ha fet pública la policia local. Aquestes han sigut les infraccions més comunes que els veïns de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) han comès durant aquest mig any.

Fins a 500 euros de sanció per incomplir les ordenances

Les ordenances de circulació que regulen aquest tipus de vehicles estan relegades a les administracions locals. L’Ajuntament de Cornellà té la seva pròpia ‘Ordenança de circulació de vehicles i vianants’, que especifica tota la normativa que han de complir els VMP per poder circular per la ciutat, ja que l’esmentat incompliment podria suposar multes de fins a 500 euros.

Notícies relacionades

Les bicicletes i patinets elèctrics no poden circular per les voreres, han de respectar els sentits de la circulació i els vehicles han d’estar equipats amb els frenstimbresllums i elements reflectors reglamentaris. Els patinets, en concret, han de circular per carrils bici o voreres àmplies d’almenys 3 metres.  Per conduir aquest tipus de vehicles elèctrics és obligatori utilitzar casc homologat i tenir més de 16 anys.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA