140 PLACES DE PÀRQUING NOVES

Cornellà incorpora un nou sistema d'estacionament per incrementar l'ús del transport públic

El Park & Ride del municipi ofereix 40 places d'estacionament que pretenen facilitar l'intercanvi entre el vehicle privat i el servei públic

Pròximament s'activarà el P+R del centre comercial Llobregat Centre que disposarà d'un total de 100 places de pàrquing

tren-rodalies-una-imagen-archivo-1542694217810

tren-rodalies-una-imagen-archivo-1542694217810

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha posat en marxa aquest 1 de juliol el primer aparcament d’intercanvi metropolità del municipi, P+R Cornellà Estació, ubicat al costat de l’estació de Rodalies. 

El Park & Ride (P+R) de Cornellà ofereix 40 places dedicades als usuaris del transport públic. Situat exactament al carrer Sevilla, facilita l’intercanvi entre el vehicle privat i el servei públic, constata l’Ajuntament. 

L’alcalde del municipi, Antonio Balmón, ha destacat que «des de les administracions hem de facilitar solucions per fomentar una mobilitat més sostenible que contribueixi a canviar els nostres hàbits de desplaçament i, d’aquesta manera, fer-nos responsables de la millora de la qualitat de l’aire, tant per qüestions mediambientals com de salut». 

Més Park & Ride a Cornellà

Pròximament, segons informa el consistori, s’activarà el P+R del centre comercial Llobregat Centre, que disposarà d’un total de 100 places. Serà el primer aparcament d’intercanvi metropolità situat fora de la mateixa via pública i, també, serà el primer centre comercial de Catalunya que destina places d’estacionament a aquest servei. 

En conjunt, el primer P+R i aquest segon, sumaran 140 places ubicades, segons l’Ajuntament, estratègicament al voltant de l’intercanviador de Cornellà per facilitar els intercanvis de transport. Les connexions entre vehicles privats, trens i autobusos metropolitans pretenen generar enllaços més directes amb el centre de Barcelona i altres municipis del Baix Llobregat. 

Per utilitzar els dos estacionaments és necessari registrar-se en l’aplicació de Park & Ride, AMB P+R, i els usuaris podran estacionar el seu vehicle gratuïtament, com ha fet saber el consistori. Per al P+R del centre comercial, al ser places limitades, s’haurà d’omplir un formulari. 

Un total de 423 places entre municipis 

Disponible en uns altres cinc municipis (Castelldefels, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, el Papiol i Cervelló), el servei, oferia fins ara 300 places. Amb les noves incorporacions de Cornellà, informa AMB, seran un total de 423 places repartides a les sis localitats metropolitanes. 

Notícies relacionades

Pròximament AMB, juntament amb els Ajuntaments implicats, preveu que el servei arribi a tres municipis del Baix Llobregat: Sant Boi, Gavà i Viladecans

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA