VIOLÈNCIA EN L'OCI NOCTURN

Patronals d'oci nocturn seran l'acusació particular en el cas de la dona que va morir a Cornellà

FECASARM i Spain Nightlife han condemnat els fets i han lamentat la falta de presència policial a les zones d'oci nocturn quan es desallotgen els locals

Les imatges difoses a les xarxes socials en relació amb aquest cap de setmana mostren una baralla de més de 15 minuts fins que hi intervé la policia

Els usuaris de les discoteques de Can Femades es veuen obligats per la policia a fer una volta per poder accedir al metro des que es van registrar problemes a la zona.

Els usuaris de les discoteques de Can Femades es veuen obligats per la policia a fer una volta per poder accedir al metro des que es van registrar problemes a la zona. / ÁLVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Les patronals de l’oci nocturn FECASARM i Spain Nightlife s’han personat com a acusació popular en el cas de la dona morta a Cornellà diumenge a la matinada prop d’una zona d’oci nocturn.

Les patronals, que aquest diumenge ja avançaven la voluntat de ser part de la causa judicial, han condemnat els fets i han lamentat la falta de presència policial a les zones d’oci nocturn quan es desallotgen els locals. FECASARM ha recordat que la dona va morir al ser agredida per l’esquena després d’haver intentat intervenir en una baralla entre dos grups.

Segons la patronal, la disputa va durar més de 15 minuts sense que aparegués la policia, cosa que lamenten, mentre també demanen aclarir el temps que va tardar a arribar l’ambulància.

FECASARM assegura que no pot quedar impassible davant de «fets gravíssims» com el d’aquest cap de setmana a Cornellà i justifiquen haver-se personat en el cas perquè és una situació «que ha danyat greument la imatge del sector». Recorden que anteriorment s’han personat en 22 casos per fets similars.

Es demana una condemna d’entre 15 i 20 anys per delicte d’assassinat

L’empresariat exigeix que l’autor de l’agressió a Cornellà amb posterior mort sigui castigat amb la màxima pena del Codi Penal per a aquests casos, per la qual cosa estudia demanar que se’l condemni entre 15 i 20 anys de presó per un delicte d’assassinat.

Des de la patronal assenyalen que les imatges difoses a les xarxes socials en relació amb els successos d’aquest cap de setmana mostren una baralla de més de 15 minuts fins que intervé la policia. Recorden que els agents arriben després de l’agressió mortal. FECASARM reclama que la investigació judicial aclareixi el temps que va tardar la policia i també el temps d’arribada de l’ambulància.

«Perquè això no passi més, continuem reclamant més presència policial en zones d’oci nocturn», recalca la patronal, amb especial atenció al moment en què es desallotgen els locals. En aquest sentit, l’empresariat assegura que el personal de seguretat «poc pot fer» per evitar agressions com la de diumenge una vegada la gent està fora de les discoteques i bars.

Accions i recursos per a la prevenció d’aquests successos 

«La mera presència d’un vehicle policial a la zona dissuadiria la gent de barallar-se, i més de portar armes i d’utilitzar-les», afirmen des de FECASARM, que aquest dilluns formalitzarà a la Direcció General de Seguretat del Departament d’Interior la petició per desplegar més agents.

Una altra acció preventiva proposada anteriorment per FECASARM i per Spain Nightlife passava per elaborar una llista de persones violentes a qui es tractaria de no permetre’ls l’entrada als locals d’oci nocturn a tot el país. Des de la patronal admeten, no obstant, que és una mesura que xoca amb la protecció de dades i seria necessari l’aval de la Generalitat i l’Estat espanyol.

Notícies relacionades

Finalment, l’empresariat de l’oci nocturn també reclama més recursos per desplegar campanyes de conscienciació i prevenció en l’àmbit de la violència en el lleure nocturn. Per exemple, proposen la participació de persones que han matat algú en el marc d’una baralla prop d’una zona d’oci i que estan complint condemna després d’haver mostrat penediment.

Més notícies de Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA