PRIMER CAP DE SETMANA DE PASSEJOS

La gent gran de Cornellà demana que es respecti la seva franja horària per passejar amb seguretat

El parc de Can Mercader ha sigut un dels punts més transitats durant el cap de setmana pel col·lectiu, que demana a la resta que es respecti el seu horari

«Tots hem de complir per no anar cap enrere», alertava la Maria del Carmen, que lamentava haver vist persones de menys de 70 anys passejant per Cornellà de 10 a 12

foto 3642417

foto 3642417

2
Es llegeix en minuts
ACN

Desenes de persones grans se’n van anar a dormir diumenge al Parc de Can Mercader de Cornellà per disfrutar de les dues hores de passeig matinal que els corresponia segons el pla de desescalada del Govern. Un d’ells, l’Antonio, de 85 anys, se’n va anar a casa passades les onze després de caminar cinc quilòmetres donant voltes al parc: «Fins a dos quarts d’onze hi havia gent de totes les edats, però després se n’han anat anant i només ens hi hem quedat els avis», deia.

Precisament, que la gent respecti les franges horàries establertes per a les sortides al carrer és una de les reivindicacions del col·lectiu de gent gran. Tot i que majoritàriament s’han respectat durant tot el cap de setmana, la Maria del Carmen lamentava haver vist entre les deu i les dotze algunes persones de menys de 70 anys: «Tots hem de complir les normes per no anar cap enrere», alertava aquesta veïna de Cornellà.

Malgrat algun corredor o ciclista despistat, a Cornellà i altres municipis del Baix Llobregat semblaven respectar-se els horaris establerts, i pràcticament tota la gent que es veia pel carrer entre les deu i les dotze de diumenge –tret d’algun despistat– eren persones grans. «Suposo que dissabte, al ser el primer dia, la cosa va sortir una mica de mare, però avui sembla que la gent s’està portant bé», assenyalava l’Amàlia, de 70 anys, que passejava amb el seu marit. 

Can Mercader i el passeig dels Ferrocarrils, els punts més freqüentats

A Cornellà, el Parc de Can Mercader i el passeig dels Ferrocarrils Catalans han sigut durant el cap de setmana dos dels espais on s’ha vist més gent de la tercera edat passejant sola, en parella o acompanyada d’un cuidador. «Han sigut gairebé dos mesos de sacrifici tancats a casa i s’agraeix poder disfrutar del sol i estirar les cames», celebrava la Dolors, de 75 anys.

Gent passejant pel passeig dels Ferrocarrils Catalans de Cornellà, diumenge / àlex recolons (acn)

Tot i que agraeixen que «per fi» se’ls hagi deixat sortir de casa, la gent gran és prudent i recorda que si la ciutadania «abaixa la guàrdia» es pot perdre tot el que s’ha guanyat en aquests gairebé dos mesos de confinament. Per això, reclamen que tothom surti a passejar «quan toca»: «Pel que ens juguem fa falta que tots respectem les normes», assenyalen el Juan i la Mari, dos transeünts.

Passejos després de gairebé dos mesos

A prop del Llobregat, al camí que uneix el Prat i Sant Boi, l’Alfredo caminava sol al voltant de dos quarts de dotze del matí, en una zona molt freqüentada per corredors i ciclistes. «Que això estigui pràcticament buit a aquesta hora és un bon senyal, perquè vol dir que els joves estan respectant els horaris», destacava.

Notícies relacionades

La majoria apunta que, si no han de sortir a comprar, es limitaran a passejar en la franja horària reservada per a ells. Com l’Antoni, que dissabte va poder recuperar la seva rutina de caminar cinc quilòmetres al dia, o la Montserrat i la Maria, dues amigues que també van escollir el Parc de Can Mercader per fer una mica d’exercici i que «els toqués una mica el sol».

Més notícies de Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Tercera edat