CONTRA LA FRACTURA DIGITAL

El Citilab de Cornellà rep el premi Alan Turing al compromís social

El guardó, que es va entregar en la 25a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, reconeix el projecte d'innovació educativa EduLab

unnamed

unnamed

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Citilab de Cornellà de Llobregat ha sigut premiat amb el guardó Alan Turing, que reconeix el projecte d’innovació educativa EduLab. El guardó es va entregar en la 25a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, organitzada per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria a Informàtica de Catalunya (COEINF) a l’Auditori de Barcelona.

Rocío García, tinent d’alcalde i regidora delegada de les àrees d’Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Cornellà, i Javier González, director gerent de Citilab, han recollit el premi que reconeix la responsabilitat social del lab cornellanenc amb la posada en marxa del projecte EduLab.

García, en el seu discurs d’agraïment, ha volgut destacar la importància que té que s’hagi premiat un projecte que «trenca la fractura digital»: «Una ciutat de prop de 90.000 habitants va creure que havia d’obrir les portes a la tecnologia i va somiar que la tecnologia havia d’estar a l’abast de tots, que no podia deixar ningú fora del progrés».

L’ensenyament de la programació i la robòtica

El projecte EduLab va néixer amb la voluntat d’«introduir l’ensenyament de la programació i la robòtica com a llenguatge transversal a les escoles, impulsar les vocacions STEAM i traslladar a la comunitat educativa el concepte i la metodologia de laboratori viu i obert», expliquen des del centre.

Notícies relacionades

Citilab treballa en aquest àmbit des de la seva fundació el 2007, fomentant així que professorat, alumnat i famílies «integrin la innovació per millorar l’educació», afegeixen.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA