MEMÒRIA HISTÒRICA

Cornellà es retroba amb el seu passat obrer

Ignasi Doñate, advocat i polític català, parlarà el pròxim dijous 20 de febrer sobre la industrialització i el moviment obrer a la ciutat del Baix Llobregat

cornell

cornell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ignasi Doñate, advocat i polític català, parlarà el pròxim dijous 20 de febrer sobre la industrialització i el moviment obrer a Cornellà. L’activitat, que tindrà lloc a la Biblioteca Marta Marta s’emmarca en el cicle de xerrades ‘Història de Cornellà’, que té per objectiu «recuperar la memòria històrica de la ciutat» a través de testimonis o experts en diferents temàtiques.

Cornellà de Llobregat va ser l’escenari principal de bona part dels esdeveniments que conformen la història del moviment obrer al Baix Llobregat dels anys 60 i 70 del segle passat. «La història recent de la ciutat no s’entén sense tot el procés d’industrialització , i la lluita de les classes obreres per aconseguir bones condicions de treball i contra la repressió franquista», expliquen des del consistori.

A més, de forma periòdica, i fonamentalment coincidint amb el Dia del Treballador, es desenvolupen a la ciutat itineraris sobre el Moviment Obrer a Cornellà amb la visita a llocs emblemàtics.

Entrada lliure

Notícies relacionades

L’acte està organitzat per Òmnium Cultural i amb la col·laboració de l’Associació l’Avenç de Cornellà i és d’accés lliure –fins a omplir l’aforament de la biblioteca.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA