PRESUMPTE MALTRACTAMENT

Ingressat un nadó amb «lesions cerebrals irreparables» a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues

Els pares van ser detinguts i la Generalitat disposa ara de la tutela del nen

fotonoticia 20161006140725 640

fotonoticia 20161006140725 640

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons ha avançat la cadena SER i han confirmat fonts delsMossos d’Esquadra a aquest diari, un nadó està ingressat des del dijous 19 de desembre a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues amb «lesions cerebrals irreparables».

Segons indiquen des del cos de policia, el dia 20, van ingressar el nadó amb convulsions i després de ser avaluat pels metges, els agents van detenir els pares, veïns de Cornellà i de nacionalitat dominicana el pare i espanyola la mare. Després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs.

Segons l’informe d’urgències, després d’algunes proves, els metges van determinar que havia tingut microinfarts cerebrals després que fos sacsejat amb violència, el que es coneix com la síndrome del nadó sacsejat.

El pare va explicar en un primer moment que li estava donant el biberó al nen a casa seva a Cornellà de Llobregat (Barcelona) i que aquest havia començat a fer moviments estranys. Posteriorment, quan va ser detingut, va canviar la versió davant la policia i va indicar que el petit s’havia ennuegat al beure la llet i que l’havia sacsejat una mica per ajudar-lo a respirar millor.

La mare va explicar que en aquell moment no era a casa i va donar per bones les explicacions del seu company.

El 20 de desembre van ser detinguts al mateix hospital, després d’activar-se el protocol previst contra el maltractament infantil i van passar a disposició judicial dilluns passat per «maltractament en l’àmbit de la llar», amb l’agreujant de lesions.

Tutela del nadó

El jutjat de Cornellà els va deixar en llibertat amb càrrecs i va dictar mesures cautelars com demanar a la Generalitat que es faci càrrec de la tutela del menor i que els pares puguin visitar el nen cada dia durant dues hores al matí.

Notícies relacionades

Segons les esmentades informacions, Assumptes Socials ja ha obert un expedient de desemparament i s’ha fet càrrec de la tutela del nadó, alhora que ha iniciat els tràmits per personar-se com a acusació particular en la causa judicial en defensa dels drets del nen.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA