25-N

Més de 1.300 persones es mobilitzen al Baix Llobregat contra la violència masclista

Un total de 19 municipis es van unir a la marxa amb què el Baix va commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

img 1352-1

img 1352-1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 1.300 persones van participar diumenge en la setena edició de la marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista, celebrada cada any amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra aquest 25 de novembre, i a què s’han unit aquest any 19 municipis de la comarca.

La iniciativa, impulsada pels consistoris baixllobregatencs i el Consell Comarcal, és l’acte central a la comarca i complementa les activitats que els diferents municipis del Baix, com és el cas de Gavà, han celebrat tant aquest 25-N com en els dies previs –i en alguns casos posteriors.

Així, 19 marxes procedents de Castelldefels, Castellví de Rosanes, Cervelló, Cornellà, el Papiol, el Prat de Llobregat, EspluguesGavà, la Palma de Cervelló, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç, Santa Coloma de Cervelló i Vallirana i organitzades en set punts de sortida, es van trobar al Parc de Torreblanca cap a les 12 h.

Marxa contra la violència masclista al Baix Llobregat / consell comarcal baix llobregat 

Allà va tenir lloc l’acte central de la celebració, que va arrencar amb la benvinguda i l’agraïment per part de la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, que va voler recordar a les dones de la comarca que, com Janet JumillasSusana Cortés (de Viladecans) i Cristina Ortiz (de Cornellà), han sigut assassinades aquest any per violència masclista.

Per a elles, i per a totes les víctimes d’aquesta xacra, es va guardar un minut de silenci a què va seguir la lectura del manifest contra la violència masclista, a càrrec de Mar Artigas Dalmau, guanyadora del Premi Edurecerca 2019 en la modalitat igualtat d’oportunitats dona-home, atorgat pel Consell de les Dones del Baix.

Unió entre administracions i ciutadania

Per finalitzar l’acte, la consellera de Dones, Gent Gran i LGTBI, Vicky Castellanos Núñez, va agrair a Mar Artigas la seva participació i la va felicitar per haver tractat la igualtat de gènere en el seu treball d’investigació. Castellanos va acabar la seva intervenció destacant la necessitat del compromís d’administracions i ciutadania per acabar amb la violència masclista.

Notícies relacionades

La marxa del Baix va servir així de prèvia d’aquest 25-N a la comarca, dia en què la majoria de municipis ha celebrat el seu propi acte central, en el qual també s’ha procedit a la lectura del manifest, i en el qual moltes localitats baixllobregatenques han volgut sumar-se també a la gran manifestació convocada aquest dilluns a Barcelona sota el lema ‘Contra les violències masclistes, autoorganització feminista’.

Més notícies de ViladecansEspluguesSant Boi, Cornellà i Gavà  en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA