TORNADA A L'ESCOLA

Torra celebra que el curs escolar s'hagi iniciat amb «total normalitat» després de la seva visita a una escola de Cornellà

El municipi del Baix Llobregat comença el curs amb 12.454 alumnes matriculats en les diferents etapes educatives

foto 3544373

foto 3544373

1
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat després de la seva visita al CEIP Torre de la Miranda de Cornellà de Llobregat que l’inici del curs escolar s’hagi pogut fer aquest dijous 12 de setembre amb «total normalitat» gràcies a l’«esforç i la bona planificació» del Departament d’Educació. Un curs, ha destacat, que comença amb 670 professors més i vuit nous instituts «malgrat les restriccions derivades de la pròrroga dels pressupostos».

En roda de premsa una vegada finalitzada la visita al CEIP Torre de la Miranda, Josep Bargalló, conseller d’Educació, va  explicar que els tres centres escolars que aquest dijous no han pogut iniciar les classes perquè no s’havien acabat les obres sónl’Institut Escola Trinitat Nova, l’Institut d’FP de Castellar del Vallès i l’Institut de Granollers Marta Mata.

En els tres casos, va afegir, el retard ja estava previst i la previsió és que obrin portes entre demà divendres i dilluns. En el cas del centre de Trinitat Nova, a més, s’han habilitat espais d’acollida per als alumnes de preescolar i primària afectats.

Sobre les obres, Bargalló ha destacat que durant l’estiu s’han realitzat actuacions en 413 centres amb un pressupost de 70 milions d’euros. D’aquestes actuacions, 208 han afectat d’una manera o altra espais d’escolarització i la resta, que són compatibles amb el normal funcionament dels centres, continuaran fins que estiguin llestes.

Reformes per part de l’Ajuntament

Cornellà té un total de 12.454 alumnes matriculats en les diferents etapes educatives obligatòries i postobligatòries, des de P3 fins a batxillerat i cicles formatius. I, a més, s’han d’afegir els nens de les guarderies municipals (amb 612 places), l’Escola Municipal de Música o altres centres de formació especial o contínua que té la ciutat.

Durant els mesos d’estiu l’Ajuntament de Cornellà també ha dut a terme diferents obres de millora en centres educatius, amb l’objectiu d’«optimitzar els espais i recursos per als centres escolars», expliquen des del consistori.

Notícies relacionades

Així, s’han fet obres de pintura, renovacions de mobiliari a l’escola Montserrat, a l’EBM Mag Maginet, l’Institut Neus Català, i a l’EBM la Grimpa. D’altra banda, l’EBM La Baldufa «ha renovat l’espai d’entrada amb bancs i plantes, a més d’altres que estan en marxa com, per exemple, a l’escola Almeda, Abad Oliba, Suris, Areny o Anselm Clavé, que s’acabaran al llarg del mes de setembre», assenyalen des de l’Ajuntament.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA