LES XIFRES DE L'ATUR

L'atur augmenta en tots els municipis del Baix Llobregat el mes d'agost

La taxa d'atur comarcal se situa en el 9,8% i augmenta 1.652 persones respecte al mes passat (4,4%)

La mitjana de la comarca es troba 0,3 punts percentuals per sobre de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Aturats a la sala d’espera d’una oficina d’ocupació de la Generalitat.

Aturats a la sala d’espera d’una oficina d’ocupació de la Generalitat. / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La taxa d’atur al Baix Llobregat se situa en el 9,8%, segons ha publicat el Consorci Comarcal del Baix Llobregat, i ha crescut en tots els municipis de la comarca. La xifra total d’aturats a la comarca és de 38.933 persones, dada que suposa un augment de 1.652 persones respecte al juliol, és a dir, un 4,4% més.

D’aquesta manera, el Baix Llobregat supera la mitjana del’Àrea Metropolitana de Barcelona (9,5%) en 0,3 punts i s’aproxima a la mitjana de Catalunya, situada en el 10,1%.

El Papiol és on més creix; Gavà i Torrelles on ho fa menys

La dada més destacada sobre el creixement de l’atur a la comarca correspon al  Papiol, on l’atur ha crescut un 20,8% respecte al mes passat. El segueixen de lluny els municipis de Pallejà (10,5%) i de Castellví de Rosanes (10,3%). En el cas del Papiol també destaca la pujada interanual, un augment del 29,3%.

En el costat oposat, hi ha els municipis on l’atur ha crescut menys: Gavà i Torrelles de Llobregat només han registrat un augment del 0,4%. Santa Coloma de Cervelló (0,7%) també ha registrat un augment menor a l’1%.

Collbató és la localitat amb una caiguda més gran de l’atur interanual

Collbató és la localitat que registra una caiguda més gran de l’atur respecte a les xifres de l’any passat, un 15,6%. El segueix de prop Abrera, que presenta una disminució de 15,5 punts percentuals. Altres localitats amb un descens interanual destacat són: Esparreguera (14,3%), Martorell (10,3%), Olesa de Montserrat (9,8%) i Esplugues de Llobregat (8,6%).

Els municipis que superen la mitjana comarcal

Notícies relacionades

Un total de 12 municipis del Baix Llobregat superen la mitjana d’atur de la comarca (9,8%), és el cas de: Gavà (9,8%), Sant Boi de Llobregat (11,1%), Viladecans (10,3%), Vallirana (11,2%), Sant Vicenç dels Horts (12,6%), Sant Andreu de la Barca (10,2%), Cornellà (10,5%), el Prat de Llobregat (10,6%), la Palma de Cervelló (10,6%), Olesa de Montserrat (11,4%), Esparreguera (11,2%) i Martorell (11,9%).

Més notícies de GavàViladecansSant BoiCornellà i Esplugues en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Atur