EL MAPA METROPOLITÀ DE LA BICI

L'AMB crea un mapa col·laboratiu metropolità dedicat a la bicicleta

Aquesta nova eina 'online' recull i ubica els serveis disponibles a la metròpolis, des de distribuïdors fins a entitats ciclistes i aparcaments

zentauroepp48485742 reportaje barcelona gava  amb inaugura el prier aparcamiento190605134210

zentauroepp48485742 reportaje barcelona gava amb inaugura el prier aparcamiento190605134210

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha llançat un mapa metropolità col·laboratiu de la bicicleta, una eina ‘online’ que permet consultar els serveis i informacions d’interès relacionats amb la bicicleta que hi ha disponibles a la metròpolis barcelonina.

Elaborat amb una versió de prova mitjançant My Maps de Google, el mapa ha sigut creat per l’AMB i el BBACC (Bicicleta Club de Catalunya), i inclou serveis distribuïts en quatre grans categories amb informació sobre distribuïdors, entitats i aparcaments.

En la primera categoria, dedicada a l’'economia ciclista’, estan recollits els fabricants i distribuïdors de bicis, venedors i tallers, empreses dedicades a la formació ciclista, a la ciclologística i a serveis de lloguer de bicis i ‘tours’ en bici.

La segona categoria correspon a les entitats i associacions ciclistes i està integrada, ara per ara, per unes 80 entitats de cultura ciclista, associacions d’usuaris i clubs esportius, entre d’altres, mentre que la tercera categoria correspon alsaparcaments de llarga estada, de moment són 10 els inclosos.

Col·laboració de ciutadania i entitats

Notícies relacionades

A més, el mapa col·laboratiu també incorpora empreses especialitzades en la venda, reparació i formació delsvehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets, les rodes o les plataformes, amb 10 empreses incloses de moment al mapa.

L’organisme metropolità ha fet una crida col·lectiva al món associatiu i als municipis metropolitans a col·laborar en l’ampliació del mapa, sobre el qual també poden aportar suggeriments o demanar rectificacions.