PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Millores en escoles i parcs, entre les propostes més votades en els Pressupostos Participatius de Cornellà

L'Ajuntament dedicarà 624.000 euros del pressupost municipal de 2020 a desenvolupar els 14 projectes triats per la ciutadania

Entre les idees aprovades hi ha la plantació d'arbres i la creació de pictogrames per a persones amb autisme, a més de projectes a escala de barri

534 escola ignasi-iglesias

534 escola ignasi-iglesias

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà incorporarà una partida d’inversions de 624.000 euros al pressupost municipal del 2020 per desenvolupar els 14 projectes votats en la quarta convocatòria delsPressupostos Participatius  Participatius de la ciutat, la majoria dedicades a millores en centres educatius, equipaments municipals, parcs i places.

Aquest és el quart any que el municipi del Baix Llobregat porta a terme aquesta experiència participativa, en la qual la ciutadania proposa i decideix quins projectes vol fer realitat a la ciutat o al seu barri en concret.

Entre els mesos de juny i juliol, un total de 412 persones han emès el seu vot per escollir entre les 131 propostes presentades a les 14 que es desenvoluparan l’any que ve, una vegada valorada la seva viabilitat legal i econòmica.

Entre els projectes aprovats, les propostes més votades (95 recolzaments) han sigut la plantació d’arbres en escocells i la creació de nous, a la qual cosa el consistori dedicarà 80.000 euros, la creació de pictogrames en espais de la ciutat per a persones amb TEA (20.000 euros) i la incorporació de més equip de cal·listènia en Can Mercader (30.000 euros). 

Actuacions als barris

A nivell de barris, a l’Almeda hi ha dues propostes triades: la remodelació del pati de primària de l’escola Dolors Almeda (30.000 euros d’inversió) i la instal·lació de fonts d’aigua al parc de Joan Miró (12.000 euros).

Les dues propostes del barri de Centre fan referència a la millora del pati infantil de l’escola Els Pins (30.000 euros) i a la millora de l’enllumenat de la zona, a la qual cosa es dedicaran 12.000 euros del pressupost.

Per la seva banda, a Fontsanta-Fatjó s’invertiran 60.000 euros en la transformació i millora dels patis d’infantil i primària de l’escola Suris, mentre que a la Gavarra s’instal·laran làmines solars a les finestres de l’escola Antoni Gaudí (5.000 euros) i es renovaran les de l’escola Mediterrània (125.000 euros).

Al  Pedró, les propostes seleccionades, dotades amb 40.000 i 12.000 euros, són la instal·lació de tendals al pati de l’escola Ignasi Iglesias i les millores al parc del carrer Isabel Aunion; a Riera la millora del mobiliari del pati de l’EBM Edelweiss (18.000 €) i a Sant Ildefons l’adaptació de la planta superior del centre cívic del barri (150.000 €).

La meitat de la inversió prevista

El pressupost estimat per a cada projecte ha estat establert pels tècnics municipals, després d’una primera valoració i anàlisi de les 131 propostes presentades inicialment. Inicialment, estava previst destinar-hi fins a 1,2 milions d’euros, l’equivalent al 25% del pressupost municipal d’inversions, però finalment serà la meitat.

Notícies relacionades

Els Pressupostos Participatius van permetre incorporar set projectes al pressupost d’aquest any per valor de 636.000 euros, que incloïen, entre altres actuacions, la remodelació de Can Mercader i de la plaça Catalunya, així com accions relacionades amb la mobilitat sostenible.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA