FESTA MAJOR 2019

Doctor Prats, Las Migas, Macaco i Sweet California, protagonistes del Corpus de Cornellà 2019

L'estiu s'inaugura a la ciutat amb l'arribada de la Festa Major, que se celebrarà del 20 al 23 de juny i comptarà amb més d'un centenar d'activitats

El pregó anirà a càrrec dels nens i nenes del Consell d'Infants de Cornellà, coincidint amb el 30e aniversari de la convenció dels Drets de l'Infant

18corndefoc

18corndefoc

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estiu arriba a Cornellà amb la Festa Major del Corpus, la més emblemàtica i coneguda de la ciutat, que aquest any se celebrarà del 20 al 23 de juny i que aterraamb més d’un centenar de propostesper a tots els públics i amb Doctor Prats, Las Migas, Macaco, l’Orquesta Mondragón Sweet California com els noms propis d’enguany.

Tot i que en els dies previs ja s’estan celebrant diverses activitats incloses en el programa, el tret de sortida a la festivitat el donarà el Ball Cerimonial de l’Àliga de Cornellà, que precedirà la lectura d’un pregó oficial, que aquest any anirà a càrrec delsnens i nenes del Consell d’Infants de la ciutat, coincidint amb el 30è aniversari de la convenció sobre els Drets de l’Infant, i al qual seguirà el conegut Corndefoc.

Un dels punts forts de la Festa Major tornaran a ser, sens dubte, els concerts gratuïts, que s’organitzaran a la plaça de Catalunya, al pàrquing del Parc Esportiu Llobregat (PELL) i al nou espai de la plaça del Pilar, i que aquest any tindran l’Orquesta Mondragón, Sweet California, Las Migas (21/06), Macaco (22/06) i Doctor Prats (23/06) com a protagonistes.

A més, els guanyadors del concurs local 'La voz' de Cornellà tindran l’oportunitat d’actuar al mateix escenari del PELL divendres i els ‘dj’ de la Festa Lúppiter ho faran dissabte també al mateix recinte.

Tradicions i cultura popular

De música i de ball també n’oferiran les orquestres populars, que novament estaran presents a les places tots els dies; també paga la pena destacar les activitats familiars, que aporten a les festes algunes de les propostes més exitoses, com ara els tobogans d’aigua, el Populari, el Corncanta, la festa de colors Holi Dolly i la Gran Gimcana del Corpus.

Com cada any, les entitats i associacions de la ciutat també estaran presents en el Corpus, que mantindrà tradicions d’èxit com els Castells, les sardanes, les actuacions a la caseta de la Peña Atlética Minas, la Festa Galega al parc de Can Mercader, la Trobada de Gegants o el Toc de Corn, que aquest any se celebrarà, al parc de Rosa Sensat.

Ampliació dels Punts Liles contra el sexisme

Durant els quatre dies de Festa Major, l’Ajuntament de Cornellà ampliarà la presència i els horaris dels Punts Liles (envelats i punts d’atenció), que s’instal·laran en llocs estratègics per garantir unes festes igualitàries i lliures de sexisme i LGTBI-fòbia.

Els punts informatius estaran ocupats per diverses persones voluntàries, que duran a terme tasques de sensibilització amb la ciutadania i que donaran resposta en cas de possibles actituds sexistes.

Canvi en el tancament de la festivitat

Excepcionalment, aquest any no tancaran les festes el tradicional Castell de focs d’artifici i la Nit de Llum i Selfies, que el precedeix, sinó que totes dues es traslladaran al dissabte 22 de juny a l’avinguda de Salvador Allende, a l’altura de la Torre de la Miranda.

A partir de les 21.30 h, malabaristes i ballarins desfilaran al ritme de la música, apareixent i desapareixent per la màgia de la llum, moments en què els assistents podran aprofitar per fer-se un ‘selfie’ i pujar-lo a Instagram per participar en el concurs amb què optaran a premis que van des d’un mòbil a un ‘smartwatch’ o un abonament doble per a espectacles culturals.

Notícies relacionades

Tota la programació de les festes, detalls i horaris es poden consultar en el programa oficial de les festes, en laweb municipal del Corpus i en l’agenda de Cornellà, o bé a través de l’aplicació gratuïta Què Fer a Cornellà.

Més notícies de Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Festes