PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Obert el període de votació de la quarta edició dels Pressupostos Participatius de Cornellà

La ciutadania podrà escollir fins al 15 de juliol entre les diferents propostes presentades en l'àmbit de ciutat i de barri

Oberta la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Cornellà. 

Oberta la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Cornellà.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des d’aquest dilluns i fins al pròxim 15 de juliol, la ciutadania de Cornellà pot triar entre les 19 propostes presentades en la 4a edició dels Pressupostos Participatius aquelles que consideri més adequades i necessàries perquè l’ajuntament inverteixi 1,2 milions d’euros dels comptes municipals del 2020 per fer-les realitat.

Es tracta de la tercera i última fase d’aquest procés participatiu, en el qual pot participar qualsevol persona de Cornellà major de 16 anys, que el mes d’abril va recollir 130 aportacions fetes per la ciutadania, de les quals 57 han superat el procés d’avaluació i validació tècnica i econòmica duta a terme pels tècnics municipals.

Una vegada unificades les propostes seleccionades, hi ha 3 projectes per a tota la ciutat i 16 per als diferents barris. Entre els primers hi ha la creació d’una zona de cal·listènia més àmplia a Can Mercader (30.000 euros), la plantació d’arbres en tots els escocells buits (80.000 euros) i la col·locació de pictogrames als carrers indicant els establiments comercials i equipaments per a la facilitar la seva identificació a les persones amb autisme.

El 60% del pressupost, per a propostes de barri

Les propostes que obtinguin més recolzaments durant l’actual fase s’incorporaran al pressupost municipal per al 2020, en el qual el consistori incorporarà una partida d’1,2 milions d’euros amb aquesta finalitat, l’equivalent al 25% del total previst d’inversions per a projectes consensuats amb la ciutadania.

La quantitat es divideix en dues parts; 488.806 euros, el 40% del total del pressupost, es destinaran a propostes que beneficiïn el conjunt del municipi, mentre que els 733.210 euros restants (el 60%) s’utilitzaran per a propostes localitzades als barris.

Notícies relacionades

Les votacions es poden fer a través de la pàgina web dels Pressupostos Participatius de Cornellà o bé en els punts de suport digital.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA