MANDAT EN MAJORIA ABSOLUTA

Antonio Balmón, reelegit a Cornellà: «Governarem amb actitud constructiva i dialogant»

El socialista ha sigut investit alcalde aquest dissabte amb els vots a favor dels 14 edils del PSC i ara afronta un mandat en majoria absoluta

Durant l'acte de constitució del consistori han pres possessió del càrrec els 25 regidors que conformaran el ple municipal aquest mandat

cornell

cornell

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El socialista Antonio Balmón ha revalidat aquest dissabte l’alcaldia de Cornellà en la sessió de constitució del nou ple municipal de la ciutat. Balmón, que afronta un govern en majoria absoluta –després de perdre-la el 2015–, ha sigut reelegit amb els vots favorables dels 14 regidors socialistes, que han pres possessió del càrrec juntament amb la resta d’edils, 25 en total, sorgits de les eleccions municipals del 26-M.

Els 14 socialistes, així com els 4 regidors d’ERC, els 3 de Ciutadans i els dos de Podem i En Comú Movem, han jurat o promès el càrrec i, posteriorment, han votat entre els candidats a l’alcaldia que es presentaven per part de tots els grups municipals, a excepció d’En Comú, que no ha presentat candidat i ha votat en blanc.

Durant el seu discurs d’investidura, Balmón ha demanat a tots els grups del plenari “que s’escolti” i ha al·ludit a la necessitat de cooperar i dialogar per treballar a favor de la ciutat. En aquesta línia, el socialista ha recordat que, com ja va anunciar després dels comicis i tot i la majoria absoluta, la formació ha proposat pactes “bé per governar o per arribar a acords pressupostaris” a la resta de grups, tot i que aquests no s’han concretat abans de la investidura.

 Claudio Carmona, portaveu dels comuns, ja explicava divendres a aquest diari que la formació no recolzaria la investidura de Balmón, però que “no descarta” i està oberta a possibles pactes amb el PSC. Així, els socialistes s’han presentat en solitari al ple de constitució, amb una majoria absoluta que ha permès la còmoda reelecció de Balmón, al càrrec des de 2004.

Un govern obert al diàleg  

La recerca de consens ha sigut l’eix vertebrador del discurs d’investidura de l’alcalde, pronunciat en català i castellà, en què ha defensat que els socialistes “mai hem parlat en nom de tota la comunitat” i que, “a diferència d’altres, no hem posat línies divisòries” al diàleg, i tampoc ho faran ara. 

En aquesta línia, ha assenyalat que els qui sí que ho fan “corren un risc d’eufòria i de supèrbia innecessària”, ja que “la política ha de ser entesa com un espai de confrontació d’idees, educada en les formes i respectuosa amb els rivals”, i que ha de fer-se “sense enganys i evitant navegar entre múltiples aigües”.

Seguint la línia del diàleg, el primer edil ha assenyalat que els socialistes treballaran “de forma incansable” i amb “actitud constructiva, dialogant i formant aliances socials i polítiques”. “Si hem d’escollir entre confrontació o cooperació, escollirem diàleg per cooperar, però alguns hauran de suprimir els retrovisors i estar més atents al parabrisa”, ha afegit Balmón.

RÀDIO CORNELLÀ

“Cal reivindicar el paper de la política local”

Balmón ha promès formar “un govern sòlid i estable, compromès amb les polítiques públiques que garanteixin la cohesió social” i ha defensat que les seves accions es materialitzaran “més enllà d’aquest ple”.  Així mateix, ha destacat que la “nova proposta d’acció municipal” es recolzarà en els actors socials i econòmics per “construir una agenda compartida” que ajudi a “definir un nou horitzó” i marqui “com serà la ciutat en la pròxima dècada”. 

Notícies relacionades

Per acabar, el socialista ha fet un al·legat a la política municipal i ha volgut “destacar el paper de la política local en els temps actuals, de sorolls hiperventilats a les xarxes socials, titulars malgastats en segons però sonors durant hores i en la realitat no virtual del dia a dia”, per acabar destacant que la “política municipal és la que millor intueix les necessitats i carències” de la població. 

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA