ELECCIONS MUNICIPALS I EUROPEES

El Baix Llobregat es prepara per a una jornada amb doble cita electoral

Més 62.600 persones podran dipositar la seva papereta a les urnes a Cornellà i a Sant Boi, i unes 35.000 més ho podran fer a Esplugues

A Gavà tenen dret a vot unes 34.400 persones i a Viladecans el nombre d'electors ascendeix als 49.300

cuando-son-las-elecciones-1542802161503

cuando-son-las-elecciones-1542802161503

3
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge, 26 de maig, els veïns del Baix Llobregat i de la resta d’Espanya tenen una doble cita amb les urnes per decidir sobre els 67.319 regidors que compondran els plens dels 8.000 municipis espanyols durant els quatre anys i també sobre els 54 diputats que representaran la població alParlament Europeu, en uns comicis europeus als quals es presenten 32 candidatures. 

Les eleccions municipals del 26-M seran les onzenes des dels primers comicis, celebrats després de la dictadura, el 1979, en un any en què es compleix el 40è aniversari dels ajuntaments democràtics. Els índexs parcials de participació s’oferiran a les dues i a les sis de la tarda, tant per a les eleccions municipals com per a les europees, i a partir de les vuit del vespre començarà el recompte final. 

Cornellà, unes 62.600 persones podran dipositar el seu vot aquest diumenge, segons dades de l’INE, a favor d’alguna de les 10 llistes electorals que es presenten a les municipals a la ciutat (paperetes blanques) i d’alguns dels representants europeus (paperetes blaves).

Sant Boi ho faran 62.362 persones, que en els comicis locals podran elegir entre les nou candidatures que es presenten aquest any a la ciutat, una menys que en les eleccions locals del 2015. La ciutadania santboiana podrà dipositar el seu vot en alguna de les 110 meses electorals distribuïdes a les 14 escoles que s’habilitaran a la ciutat, les mateixes que en les últimes eleccions de l’abril.

Una pàgina web habilitada per l’Ajuntament de Sant Boi oferirà puntualment informació amb acompanyament gràfic sobre els índexs de participació i l’evolució de l’escrutini. A més, a la façana del consistori hi haurà una pantalla connectada amb la pàgina de resultats. L’ajuntament també informarà a través de les seves xarxes socials en directe.

Més de 35.000 electors, a Esplugues, i 49.000, a Viladecans

Esplugues són 35.062 les persones que estan cridades a les urnes aquest diumenge per elegir entre alguna de les nou candidatures que es presenten a les eleccions municipals i les 32 que ho fan al Parlament Europeu; quant a Viladecans, podran exercir el seu dret a vot 49.350 ciutadans, un 1,6% més que fa quatre anys.

Els viladecanencs podran dipositar el seu vot en alguna de les 74 meses repartides en 14 col·legis electorals, igual que en els comicis de l’abril, i determinaran, amb el seu vot, els 25 regidors que entraran en el ple municipal.

Un total de 222 veïns han sigut convocats com a titulars i 444 més com a suplents per formar part de les meses electorals. Les persones amb mobilitat reduïda o que tinguin alguna limitació per acudir a les urnes poden sol·licitar una ambulància o una cadira de rodes a la Creu Roja local.

A Gavà podran votar més de 34.000 persones

Gavà podran votar un total de 34.342 persones, un cens que es distribueix en 4 districtes i 28 seccions repartides en 18 col·legis electorals i 53 meses, igual que en els anteriors comicis. Un total d’11 candidatures es presenten aquest any a les eleccions municipals, en les quals un dispositiu de 32 persones, coordinat pel consistori, actuaran com a represenantes de l’administració, 19 d’ells realitzant la transmissió de dades electorals via mòbil. 

Notícies relacionades

L’equip electoral, amb comunicació directa amb l’Oficina del Cens Electoral i la Junta Electoral de la Zona, s’encarregarà de resoldre els possibles problemes que es puguin presentar durant la jornada i dues unitats mòbils del servei electoral funcionaran com a enllaç entre l’ajuntament i els 18 locals electorals.

L’empresa municipal PRESEC facilitarà serveis d’electricitat, fusteria i neteja, i també participaran de manera activa durant la jornada la policia municipal i els canals de comunicació del consistori, que informaran a les dues i a les sis de la tarda de les dades de participació. Les persones amb mobilitat reduïda també poden sol·licitar al consistori de Gavà, de manera gratuïta, un vehicle adaptat per desplaçar-se al seu col·legi electoral, segons ha informat el consistori.