PROJECTE LOCAL

El Taller de Costura Solidària de Cornellà dona un centenar de mocadors per a nens amb càncer

La iniciativa, impulsada pels centres cívics de Sant Ildefons i la Gavarra junt amb l'entitat Gent i Futur, està destinada a pacients de l'Hospital Sant Joan de Déu

Al mateix centre es dirigeix el projecte '1.000 i una Nineka', impulsat per la cornellanenca Maria Rascón i que ha recaptat 10.100 euros en la seva 4a edició

captura-de-pantalla-2019-04-16-a-las-204929

captura-de-pantalla-2019-04-16-a-las-204929

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els centres cívics de Sant Ildefons i la Gavarra de Cornellà, junt amb l’entitat Gent i Futur, van entregar al’Hospital Sant Joan de Déu de Espluguesdimecres passat un centenar de mocadors per als nens malalts de càncer del centre, confeccionats al Taller de Costura Solidària organitzat per les tres entitats.

Una vintena de dones han participat en aquesta tercera edició del taller, organitzat cada divendres als dos centres cívics cornellanencs des de principis d’any i en els quals s’han aconseguit confeccionar un total de 100 peces.

Un projecte que vol posar de relleu el caràcter solidari i la implicació de la ciutadania de Cornellà, i que segueix altres iniciatives en benefici dels pacients oncològics del centre espluguenc, com l’exposició '1.000 i una Nineka’,impulsada per Maria Rascón, una veïna de Cornellà que va perdre el seu fill a causa d’un càncer.

50.000 euros recaptats

Rascón, que va començar confeccionant petites nines–‘ninekes’–de tela durant les llargues esperes d’hospital, va decidir llavors que les seves confeccions podrien servir per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. Des que va començar a vendre-les, fa 10 anys, ja ha recaptat 50.400 euros per a aquesta causa, donats a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Fruit d’aquest projecte solidari va néixer aquesta exposició, oberta fins al mes de març passat i que va recollir la col·lecció de nines elaborades artesanalment durant el 2018 en diversos tallers organitzats en el marc de la iniciativa, formades prèviament per la mateixa Maria Rascón.

Notícies relacionades

La iniciativa ha celebrat aquest any la seva quarta edició amb una mostra alCastell de Cornellà que ha inclòs més de 1.000 nines, amb referència als més de 1.200 casos de nens diagnosticats amb aquesta malaltia cada any, i que ha aconseguit recaptar 10.100 euros per avançar en els tractaments i la investigació de la malaltia.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments